Timișorenii de la Quo Vadis susțin un concert în cadrul Transilvania Blues...

Timișorenii de la Quo Vadis susțin un concert în cadrul Transilvania Blues Festival

0
DISTRIBUIȚI
Formația Quo Vadis va susține un concert în cadrul Transilvania Blues Festival

Trupa timișoreană Quo Vadis va susține un concert extraordinar în cadrul celei de-a doua ediții a evenimentului Transilvania Blues Festival, apariția artiștilor din orașul de pe Bega find una care a iscat un viu interes din partea melomanilor, având în vedere faptul că recitalurile lor sunt destul de rare.

Formaţia a fost înfiinţată în 1991, la Timișoara, în formula Farkas László, Farkas Szilámér, Borbély Szilárd şi Gáspár Zsolt şi a debutat un an mai târziu, în formulă de trio, odată cu plecarea lui Farkas Szilámér.


Trio-ul timişorean a avut parte de aprecieri, iar în urma participării la festivalul Top T din Buzău a înregistrat un „split LP” alături de trupa Floare Albastră, editat de Electrecord. Pe faţa B a vinilului editat în 1995 timişorenii au figurat cu melodiile Blind Shadow, Dusty Road Blues şi Strange Affair. Doi ani mai târziu, în 1997, Quo Vadis a editat albumul „Connect with me“ pe casetă (!), materialul fiind înregistrat la casa de discuri Voxstar Studio B. Discul a cuprins nouă piese şi a avut texte realizate de Cosmin Ţiglar, Mirela Iacob, Zoltan Turi şi membrii formaţiei. În 2004, Gáspár Zsolt a plecat din România şi în locul lui au venit chitaristul Czifrák István şi solistul Nagy Bogdan, trupa reuşind mai apoi să susţină concerte în Franţa, Serbia şi Ungaria.

În 2016, odată cu manifestările incluse în Zilele Culturii Maghiare, trupa Quo Vadis a susţinut un concert de comeback în formula Farkas László (chitară, voce, muzicuţă), Borbély Szilárd (tobe, percuție), Kiss Attila (chitară bas, voce) şi Teodor Pop (claviaturi).
Transilvania Blues Festival va avea loc în Rockstadt – Brașov între 27 și 28 septembrie. În prima zi a festivalului vor evolua Rareș Totu’s Midnight Sun & Dean Bowman și Big Dez, urmând ca sâmbătă pe scenă să fie prezenți Quo Vadis și The Cinelli Brothers.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.