Informatica Timişoara, supărată pe FRF după ce a fost penalizată cu două...

Informatica Timişoara, supărată pe FRF după ce a fost penalizată cu două puncte. Cum a motivat clubul restanţele către Mimi Stoica

0
DISTRIBUIȚI

Informatica Timişoara a câştigat trei meciuri din patru în noul sezon al Ligii I la futsal, dar are doar şapte puncte în clasament. Motivul, o depunctate survenită în contul datoriilor către fostul jucător Mimi Stoica. Conducerea clubului motivează că nu a făcut plăţile deoarece cel din urmă a lăsat stricăciuni în apartamentul avut pe Bega. Comisiile FRF nu au ţinut cont de acest aspect acuză bănăţenii şi totodată susţin că nu au primit motivarea deciziei.

În comunicatul semnat de preşedintele Informaticii, Gabriel Tomescu, se aminteşte despre interzicerea lui Robert Lupu de a fi şi pe banca timişorenilor şi a naţionalei, fapt care ar fi îndepărtat şi mai mulţi jucători de la echipă, printre aceştia fiind şi Dumitru „Mimi” Stoica. Celui din urmă, care a cauzat depunctarea, i se impută stricăciuni de 1.624 de lei în apartamentul în care a stat la Timişoara.

„La plecarea din Timișoara, Stoica a lăsat numeroase stricăciuni în apartamentul pus la dispoziție de către conducerea echipei. Proprietarul a făcut reparațiile și ne-a obligat să plătim suma de 1.624 lei pe care i-am imputat în mod logic jucătorului. Am cerut acestuia să achite suma reprezentând daunele, până la plată oprind achitarea restanțelor salariale.
Domnul Stoica nu numai că nu a plătit clubului, ci a înaintat o plângere către FRF pentru neplata restanțelor salariale. Ca o consecință a apărut cererea 286/10.06.2019 prin care chema în judecată clubul nostru. Astfel a apărut dosarul nr.256/CL/2019 la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor a FRF.


În data de 27.06 Comisia a judecat cazul în absența vreunui reprezentant al clubului nostru, pentru că înștiințarea despre această ședință a ajuns la noi după judecarea cazului. În hotărâre nu s-a specificat un termen până la care trebuia achitată suma restantă jucătorului”, se arată în comunicatul Informaticii.

În text se mai arată că clubul a trimis o întâmpinare prin care se arată de acord să plătească datoriile, mai puţin suma din contul reparaţiilor.

„În data de 12.09.2019 am primit hotărârea privind dosarul nr.32/CD/2019 al Comisiei de Disciplină și Etică a FRF prin care ni s-a adus la cunoștință sancțiunea în acest caz, plata restanțelor și o penalitate de 1.500 lei. Comisia nu a luat în considerare cele trimise de noi în întâmpinare. Din acest motiv, în data de 14.09 am trimis un mail către federație prin care solicitam comunicarea în scris a motivării hotărârii în vederea înaintării recursului. Termenul în care trebuia să primim această motivare trebuia să fie, logic, anterior datei de 09.10.2019, ora 15.00, data limită pentru a prezenta dovada plății.
În data de 17.09.2019 am primit mail de la Comisie cu următorul conținut: „Am primit emailul dvs si intrucat avem sedinta maine o sa inaintez dosarul comisiei pentru a va fi motivata hotararea .” . Nici până în acest moment nu am primit motivarea hotărârii, fapt pentru care nu am putut înainta recurs.
În data de 10.10.2019 am primit hotărârea Comisiei de Disciplină și Etică a FRF privind dosarul nr.32/CD/2019 prin care suntem sancționați cu interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători și depunctarea cu 2 puncte pentru perioada 18.09-02.10.2019.
Având în vedere cele de mai sus, am trimis către FRF un comunicat prin care am transmis că cei din conducerea clubului C.S. Informatica Timișoara nu sunt de acord cu modul în care au soluționat acest litigiu și nu sunt de acord cu sancțiunea primită atâta timp cât ni s-a îngrădit dreptul la recurs. Am cerut anularea sancțiunii în condițiile în care nu au luat în considerare întâmpinarea noastră trimisă Comisiei în data de 10.09 prin care am consimțit la plata datoriei față de dl.Stoica. Comisia nu a consemnat în hotărâre nimic despre datoria de 1.624 lei pe care dl.Stoica o are către clubul nostru.
În concluzie așteptăm în continuare motivarea hotărârii din data de 12.09.2019, în vederea înaintării recursului”, se mai arată în comunicatul semnat de Gabriel Tomescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.