Povestea Ambasada trece la un nou capitol

Povestea Ambasada trece la un nou capitol

0
DISTRIBUIȚI

Povestea Ambasada trece la un nou capitol începând cu februarie 2020 într-un nou spațiu, Faber, alături de Valentin Mureșan și Cristina Potra Mureșan (implicați în Timotion, Alergotura, Fundația Comunitară Timișoara și comunitatea Banat IT), F O R – o echipă de 9 arhitecți care coordonează proiectele Upgrade My City, BETA – bienala timișoreană de arhitectură, LIGHT EDU și Unde Locuiesc Eu, cu mai multe resurse concentrate pe conținut.

În cei 5 ani petrecuți în incinta Paltim, Ambasada a găzduit 3.243 de evenimente și activități create de comunitatea locală, națională și internațională, a primit Premiul 1 al Galei Societății Civile la secțiunea Dezvoltare economică și socială, Premiul Administrației Fondului Cultural Național pentru Antreprenoriat cultural și este primul centru cultural din România membru al rețelei Trans Europe Halles și primul care a găzduit o conferința internațională TEH. De asemenea, a fost gazda întâlnirii dintre comunitatea creativă a orașului și a comisiei europene pentru selectarea Capitalei Europene a Culturii.

„2 noiembrie va marca exact 5 ani de când am preluat cheile clădirii de pe strada Anton Seiller, din incinta Paltim și totodată ultima zi în care Ambasada va funcționa în acest spațiu.


Începutul Ambasada este puternic marcat, pentru noi, de clădirea care ne-a fost casa 5 ani de zile. În 2 Noiembrie 2014 am primit cheile de la clădirea de care ne îndrăgostisem iremediabil, la prima vedere, cu doar două săptămani înainte. Am ajuns întâmplător, deznădăjduiți că nu vom reuși să  intrăm într-o clădire industrială cu modelul de funcționare pe care ni-l doream și după multe clădiri vizitate, multe releveuri și discuții pe contracte intimidante.  Știam atunci că nu trebuie să avem așteptări și să construim pe fiecare cărămidă disponibilă pe care o vom găsi. Am construit, împreună, mult mai mult de atât! Am petrecut din acel Noiembrie și până la deschiderea din 20 Februarie 2015 fiecare zi în acest spațiu, fie că era ajun de Crăciun sau de An Nou. L-am umplut cu vise și dragoste pentru comunitate și era singurul lucru la care ne puteam gândi sau despre care puteam vorbi. Sâmbătă, 2 Noiembrie 2019, ne luăm rămas bun în același spirit cu care am început: energizați, dis-de-dimineață, cu rețete alese de Noemi pentru brunch. Seara o încheiăm în același stil, oferind spațiul altor oameni din comunitate, prietenii de la NOI umplând spațiul de la Paltim cu conceptul lor Eats & Beats! Jos pălăria, Paltim! Mulțumim pentru găzduire și povestea scrisă în fosta secție de prototipare a pălăriilor”, spune Andreea Iager-Tako, din partea Ambasada.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.