CJ Timiș, 8,5 milioane de lei alocați până acum luptei împotriva pandemiei...

CJ Timiș, 8,5 milioane de lei alocați până acum luptei împotriva pandemiei de coronavirus

0
DISTRIBUIȚI

De la începutul răspândirii noului coronavirus în județul Timiș, consiliul județean a alocat până în prezent 8,5 milioane de lei instituțiilor implicate în combaterea și limitarea pandemiei, pentru a susține material eforturile acestora, și sunt avute în vedere noi distribuiri de fonduri.

Cea mai mare sumă, respectiv 4,5 milioane de lei, a fost alocată spitalului județean pentru achiziționarea a zece paturi de terapie intensivă și a 75 de ventilatoare mecanice, necesare pentru salvarea pacienților aflați în stare critică. ISU a primit 1,83 milioane de lei pentru achiziționarea de echipamente de protecție și corturi de triere iar 600 mii lei au fost direcționați către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, pentru susținerea unor măsuri împotriva infectării cu noul coronavirus.


Au fost alocați 420 mii lei pentru servicii hoteliere destinate cadrelor medicale, unde acestea să aibă posibilitatea de a se odihni între ture sau gărzi fără să-și pună în pericol familiile, iar 350 mii lei au fost prevăzuți pentru achiziționarea unor module de carantinare și echipamente de tip cameră termică digitală. Spitalului clinic „Victor Babeș” din Timișoara i-a revenit suma de 300 mii lei pentru materiale de protecție și reactivi pentru testare, spitalul municipal Timișoara primește 250 mii lei iar spitalul municipal Lugoj 150 mii lei, pentru achiziționarea de kituri de testare. Au mai fost alocați 100 mii lei pentru dezinfecția pe drumurile județene din interiorul localităților. Sumele au fost acordate pentru urgențele medicale în urma solicitărilor venite de la cei aflați în prima linie, pentru a putea ține lucrurile sub control, iar președintele CJT, Călin Dobra, ține să precizeze că investițiile publice programate în acest an nu au de suferit în urma acestor alocări suplimentare pentru sistemul sanitar.

Sumele alocate provin din ajustarea unor cheltuieli și din finanțările prevăzute pentru agenda culturală și sportivă, în contextul în care multe din acțiunile programate cel puțin în prima jumătate a acestui an nu mai au loc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.