Șantierul din Piața Operei, în grafic. Primarul Robu: Nu vă pot spune...

Șantierul din Piața Operei, în grafic. Primarul Robu: Nu vă pot spune în procente stadiul lucrărilor; plățile sunt la zi

1
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Lucrările de la clădirea Operei Române din Timișoara sunt în grafic, a dat asigurări astăzi primarul Nicolae Robu. Ultima etapă, cea a montării travertinului, „va fi una care va merge destul de repede”, opinează edilul local.

„Se lucrează la Operă. Au venit și materialele care au fost mai greu de procurat în contextul pandemiei. Suntem în grafic cu lucrarea și va merge foarte repede când se ajunge la montarea noului travertin. Mai greu a fost ce a fost până acum. S-a făcut o consolidare foarte serioasă. S-au injectat betoane sub presiune,
au apărut probleme cu conductele care erau acolo. De unele nu se știa. Toate aceste probleme au fost depășite. Ultima etapă aceea de montare a travertinului va fi una care va merge destul de repede.


Nu vă pot spune în procente stadiul lucrărilor. Plățile sunt făcute la zi”, a declarat, astăzi, Nicolae Robu.

Primarul a dat asigurări că și pavajul din zona clădirii operei va fi refăcut, „dar nu acum”.

„Foarte rar mi se întâmplă să fiu în Timișoara și să nu mă plimb în orașul meu. Multă lume m-a văzut, au făcut fotografii când ne întâlnim și se bucură să vadă că eu nu sunt de niciun fel așa cum mă portretizează unii alții. Văd că sunt chiar foarte abordabil. Sunt un om simplu, apropiat de oameni, cu respect față de oameni. Evident că sunt și un om demn. Nu accept jignirile fără să ripostez. Mai bine zis, ripostez prin indiferență. Asta nu se cheamă aroganță. Cel care mă calomniază pe mine nu va avea din partea mea decât indiferența”, a ținut să precizeze, în context, primarul Robu.

Predarea amplasamentului pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a fațadei din travertin a Palatului Culturii a avut loc în 30 octombrie 2019. Lucrările costă aproape patru milioane de lei, la care se adaugă TVA, și sunt realizate de SC Alex-Dia Construct SRL, care este lider, pe partea de execuție, și de SC Titzunaco SRL – subcontractor, pe partea de proiectare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.