Dan Alexa, noi detalii despre noul investitor de la ASU Politehnica. Care...

Dan Alexa, noi detalii despre noul investitor de la ASU Politehnica. Care vor fi primele mutări la capitolul transferuri

2
DISTRIBUIȚI
Foto: sspolitehnica.ro

Dan Alexa a fost prezent azi în faţa jurnaliştilor din Timişoara pentru prima dată din noua postură, cea de manager general la ASU Politehnica. „Chirurgul” a oferit detalii despre sponsorul cu care a sosit la echipa alb-violetă din B şi a cărui contribuţie va creşte semnificativ bugetul salarial.

“Este un prieten de-al meu din copilărie, născut şi crescut la Caransebeş, momentan locuieşte la Bucureşti, e un fan Poli. Am avut şansa să pot să-l conving să vină. El vine cu tot ce ţine de slalarii, jucători, staff, plus taxele la stat, adică bugetul salarial e asigurat pe anul acesta şi o creştere de 20% faţă de ce era. E o creştere normală, îmi doresc să aducem trei-patru jucători urgent, să întărim lotul. Echipa a suferit din acest punct de vedere. Echipa a avut jucători cu experienţă care au dus greul, dar la nivelul lotului trebuie întăriri, pentru că va fi un campionat greu. Ţintim cât mai sus, vrem să facem paşii corecţi şi să ne batem la play-off. Îmi doresc foarte mult să reuşim asta, îmi doresc ca lumea să vadă o schimbare din acest punct de vedere… Am o echipă foarte bună lângă mine, oameni corecţi, sunt de apreciaţi toţi cei care au ţinut in viaţă clubul, cu eforturi supraomeneneşti… Am trăit satisfacţii incredibile la Poli. E timpul să ajut cu ce pot. Mă bucur că am venit în acest mment, sunt satisfăcut că pot să pun umărul la creşterea clubului. A fost iniţiativa mea. Totul a decurs foarte repede. Mi-am dat seama că sunt oameni foarte pasionaţi de la prima discuţie, o fac din iubire pură pentru Politehnica. Vreau să transmit că e echipa tuturor, lumea are foame de performanţă. Mă intreabă lumea pe stradă când o să vadă fotbal de nivel înalt, asta trebuie să înţeleagă toţi şi să nu mai existe niciun fel de răutăţi. Poli e un fenomen care s-a demonstrat că e de masă, lumea era fericită când umplea stadionul şi asta trebuie să se întâmple şi la Timişoara. Va fi foarte greu, investitorul nu are o putere financiară foarte mare, are posibilitatea să ţină salariile pe un an, proiectul e pe patru-cinci ani şi faptul că am reuşit să-l găsesc în ziua de azi e chiar un lucru incredibil”, a declarat Dan Alexa.

Alexa a recunoscut că pe viitor va dori să-şi continue cariera de antrenor, dar că acum îl susţine pe tehnicianul Octavian Benga, cel care rămâne „principlaul” alb-violeţilor.

Pamfile, prima venire

După întâlnirea cu presa, Dan Alexa le-a vorbit jucătorilor înainte de începerea antrenamentului.


Tehnicianul Octavian Benga a dezvăluit că alături de Politehnica se pregăteşte un nou fundaş stânga, renunţându-se la trialistul Mocanu, testat în primele amicale. Foarte probabil cu ASU Poli va semna pe acel post Claudiu Pamfile (23 ani), fost jucător la Hermannstadt, ultima dată la Minaur Baia Mare.

„Am urmărit câţiva fundaşi stânga, am intrat în discuţii, dar ne loveam de problema finanţării. Îl cunoşteam, e un jucător pe care am fost de acord să-l aducem, e prezent la antrenament. A venit in pragul salarial oferit de noi. Fotbalul e pe primul plan. A fost atras de atmosferă…”, a spus Benga despre Pamfile. „Ne mai dorim să completăm o poziţie de junior şi poate în atac şi în zona centrală, un mijlocaş central. Probabil trei-patru jucători vor mai apărea. E dificil pentru că suntem pe finalul perioadei de transferuri”, a adăugat Benga.

Altfel, Politehnica se va despărţi în această vară şi de atacantul Alexandru Pop, care ar fi primit zilele trecute o ofertă mult mai avantajoasă din punct de vedere salarial.

Fără jocuri pe „Ştiinţa”?

Deşi lucrurile intră pe un făgaş normal la club, ASU Poli riscă să nu mai poată evolua cel puţin la startul noului sezon pe arena „Ştiinţa”. Directorul sportiv Marius Cociu a devzăluit că protocolul medical nu ar permite disputarea jocurilor în centrul oraşului, fiind greu de controlat persoanele care ajung în preajma stadionului aflat practic lângă un parc. Deocamdată soluţia ar fi „Dan Păltinişanu”. “Se aşteaptă un nou protocol, cred că va fi diferit cu mult de cel prezent. Din păcate pe Ştiinţa nu putem organiza jocuri conform protocolului, aşteptăm să vedem. Nici ţintarul Ligii 2 nu a fost stabiit. Ieri a fost Comisia de Apel în cazul Pandurii şi doar după ce se dă soluţia putem şti dacă vor fi 20 sau 21 de echipe la nivelul Ligii 2. Ieri au fost propuneri de amânare a începerii competiţiei cu o săptămână. E posibil şi acest lucru, şansele sunt mici raportându-ne la numărul celor care au cerut. Noi am cerut începerea în 5 septembrie de săptămâna trecută…”, a conchis Marius Cociu. Noul campionat ar trebui să înceapă chiar în weekend-ul următor.

Mâine, de la ora 11, pe „Ştiinţa”, ASU Poli dispută un test cu Ripensia, accesul spectatorilor nu e permis iar jocul va fi transmis live video pe pagina de Facebook a clubului alb-violet.

2 COMENTARII

  1. Da-te draq de tradator cu investitorul tau cu tot! Timisoara o sa mai vada Liga I la „Pastele Cailor”. Pe Iancu l-ati nuit TZIGAN si MITIC dar echipa ca pe vremea lui nu o sa mai aiba Timisoara niciodata!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.