Start pentru Flight Estival, o călătorie culturală de 10 zile, în șase...

Start pentru Flight Estival, o călătorie culturală de 10 zile, în șase locații

0
DISTRIBUIȚI

Timișorenii se pregătesc de o călătorie culturală de 10 zile, în 6 locații diferite, cu activități pentru toate vârstele și pentru gusturile. Astăzi, 28 august are loc „decolarea”, cu un prim eveniment muzical, la Bastion Theresia, care reunește pe parcursul a trei zile DJ renumiți, locali și naționali, ce vor mixa pe diverse ritmuri și genuri, de la retro, disco, până la electronic dance music.

„Desigur, varianta ușoară ar fi fost să anulăm evenimentul, dar ne-ar fi părut rău. A fost o provocare și o mobilizare de forțe pentru a ne reinventa într-un timp atât de scurt. Chiar și în contextul pandemiei, publicul merită evenimente culturale și artistice și noi dorim să depunem energia pentru a poziționa orașul Timișoara pe harta festivalurilor relevante din Europa. Ne-am asigurat că respectăm toate normele pentru siguranța participanților și am pornit în această călătorie estivală cu inima deschisă. Ediția acesta, am promis că vom susține artiștii locali și naționali și am încercat să atragem alături de noi, în eveniment, oameni care împărtășesc aceleași valori, principii și aceeași pasiune pentru fascinanta lume a fenomenului cultural”, a spus Vlad Gârboni, unul dintre organizatorii Flight Estival.

Cinefilii sunt așteptați la Iulius Garden și D’arc pe Mal, între 30 august și 1 septembrie, la un eveniment cinematografic în aer liber, coordonat de renumitul regizor român Cristian Mungiu. Flight Film Festival explorează prin film diferite tematici din domeniile științei, ficțiunii, tehnologiei și muzicii și își propune să ofere orașului posibilitatea de a fi la curent cu cele mai captivante filme de cinema reunite sub aceste categorii și de a participa la evenimente, dezbateri și activități interactive. Nici componenta tehnologică nu este neglijată. Pasionații de inovație, managerii și antreprenorii au parte de două zile de conferințe și socializare la Iulius Garden, în cadrul Flight Tech Talks, pe subiecte legate de cum inovează business-urile de succes, care sunt sursele și procesul de inovare și cum se formează o cultură a inovării în companii.

Următoarea escală este creată special pentru cei cărora le este dor de teatru. Între 3 și 5 septembrie, Sunlight Theatre găzduiește la Grădina de vară a Filarmonicii Banatul, respectiv Piața Sf.


Gheorghe, o selecție de 11 spectacole în aer liber, într-un setup diferit, de cafe-teatru. Publicul timișorean se va putea reîntâlni cu actori și regizori ai Naționalului timișorean: Ada Huasvater, Ion Rizea, Claudia Ieremia, Victor Manovoici dar și cu invitații teatrelor bucureștene – Maia Morgenstern, Marian Ralea, Marius Manole, Vlad Logigan, Pavel Bartos, Alexandru Papadopol, Gelu Nitu, Elvira Deatcu.

Călătoria culturală se încheie cu Flight Estival, în weekendul 4-6 septembrie, la Aerodrom Cioca, locația care a găzduit și prima ediție a festivalului. Carla’s Dreams, Irina Rimes, Roxen, Grimus, Toulouse Lautrec, Phaser, R.U.A, Persona, Allover, Kings are overrated, Dragoș Moldovan, K-lu, Shiver, Arias, Vali Bărbulescu, Victor Stan, Kuky, Sean Norvis, Mark Nova sunt doar câțiva dintre artiștii care vor urca pe Main Stage și vor încânta iubitorii de muzică.

Tot la aerodrom se pregătesc o serie de activități și ateliere pentru copii și părinți, zboruri cu avionul deasupra Timișoarei, locuri de relaxare și spații de savurat delicatese culinare.
Toate evenimentele au număr limitat de participanți și se desfășoară respectând regulile de distanțare socială și siguranță.Bilete sunt disponibile sub formă de abonamente și sub formă de acces pe zi, pentru fiecare eveniment în parte, în rețeaua Entertix și Iabilet.ro.

Flight Festival a luat naștere în 2019 și este un festival de muzică, artă și tehnologie dezvoltat de organizatori în contextul în care orașul Timișoara va găzdui Capitala Culturală a Europei, și al cărui obiectiv este de a delecta cât mai mulți participanți și iubitori de artă și de a poziționa orașul Timișoara pe harta festivalurilor relevante din Europa. În contextul pandemiei, Flight Festival se află printre puținele festivaluri de anvergură, din România, care nu se anulează și nu se amână, ci se reinventează. Evenimentul este organizat de Fundația Academică Culturală Timișoara cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și Consiliului Județean Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.