Județul Timiș poate deveni primul din țară fără centre de plasament

Județul Timiș poate deveni primul din țară fără centre de plasament

2
DISTRIBUIȚI

Timișul ar putea fi primul județ din țară care închide centrele de plasament.


Președintele Consiliului Județean, Alin Nica, a declarat la Radio Timișoara că, în acest moment, mai sunt cinci astfel de cămine, dar că deja s-au găsit terenuri pe care să fie construite case de tip familial unde să fie mutați copiii abandonați.

„Mai avem foarte puține centre pe care trebuie să le relocăm. Sunt în curs de implementare mai multe proiecte de finanțare europeană atât la Găvojdia, cât și în alte părți din județ, Lugoj, Timișoara și împreună cu autoritățile locale am găsit terenuri pe care să construim astfel de case familiale în interiorul comunității și nu la margine. Ne dorim și vrem să fim primul județ care închide aceste centre instituționalizate”, a afirmat Nica la Radio Timișoara.

Liderul CJ Timiș a mai spus că va încerca să implice ONG-urile și fundațiile în amenajarea acestor case de tip familial.

2 COMENTARII

  1. Ce se va alege de fosta casa de copii din Gavojdia???Acea casa de copii a fost donate de un boier sau mai bine zis de un om înstărit al satului Gavojdia,cu precizarea că doar pt copii orfani,acum ca se va desființa cine va fi mahmur sa hoti care vor pune mina pe acel teren si tot ce e pe el??Au fost multe generati de copii crescuti la casa de copii din Gavojdia,printre care și eu,szabo,in perioada1975,,1987,păcat de ce sa investit acolo,datorită lui fostul director Damian Traian,din pacate decedat,dumnezeu să-l odihnească..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.