Performanță pentru un alpinist din vestul țării: a cucerit vârful celui mai...

Performanță pentru un alpinist din vestul țării: a cucerit vârful celui mai înalt vulcan activ din lume FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Echipa de alpiniști „Altitude Expeditions Team” din care a făcut parte și hunedoreanul Adrian Ahrițculesei a reușit să ajungă, în urma unei expediții deloc ușoare, pe vârful principal al celui mai înalt vulcan activ din lume, Ojos del Salado, care are 6.893 de metri și se află în Anzii Cordilieri, la granița dintre Argentina și Chile.

Adrian Ahrițculesei, care locuiește acum în Petroșani, este absolvent al facultății de educație fizică și sport al Universității de Vest Timișoara și este pasionat de ascensiuni montane. În urmă cu doi ani a reușit să ajungă pe vârful Aconcaqua din Argentina iar la începutul acestei luni, a pornit împreună cu alpiniștii Radu Turtă din Sângeorz-Băi și organizatorul de expediții Ovidiu Popescu spre Chile, într-o expediție care a durat 16 zile, reușind să ajungă în 23 ianuarie, ora locală 11,10, în vârful muntelui, un loc arid și sălbatic, după cum îl descrie alpinistul amator de 36 de ani din Petroșani. Temerarii alpiniști au avut de înfruntat o vreme vitregă, cu viscol și ninsoare, în urma căreia s-a așternut un strat de zăpadă de aproximativ 35 de centimetri. A fost singura expediție românească din zona andină în sezonul 2020-2021, și aceasta dificil de organizat din cauza pandemiei de coronavirus.


Toți participanții la expediție au deja un bogat palmares de ascensiuni montane pe unele din cele mai provocatoare piscuri din întreaga lume. Echipa care a cucerit vârful vulcanic din Munții Anzi revine în țară în 29 ianuarie.

Surse foto: wikipedia.org, servuspress.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.