ASU Politehnica a fost învinsă în testul din Valea Domanului. Dan Alexa...

ASU Politehnica a fost învinsă în testul din Valea Domanului. Dan Alexa mai vrea un „număr 6”: „Avem nevoie”

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica a pierdut cel de-al doilea joc de pregătire disputat în 2021. A fost 1-3 cu CSM Reşiţa pe „sinteticul” din Valea Domanului după două reprize de câte 50 de minute fiecare. Dan Alexa a anunţat după acest joc că îşi mai doreşte o întărire.

Alb-violeţii au început jocul din Valea Domanului cu exact acelaşi 11 folosit şi în victoria cu Pobeda de luni (scor 6-1). Prima ocazie importantă a meciului a apărut abia în minutul 28, când şutul lui Ivanovici a fost respins de Cobrea din apropiere iar la cornerul rezultat acelaşi jucător a nimerit bara de la colţul opus. Reşiţenii, aflaţi la primul test în noul an, au ameninţat mai mult de la distanţă, prin Danci, în două rânduri, dar au punctat în penultimul minut al primei părţi prin timişoreanul Claudiu Matiş. Golgheterul din toamnă al lui ACS Poli înscriind cu o lovitură de cap în urma unui corner.

Minutul 5 al părţii secunde a adus şi o bară în contul lui Astafei după o eroare în defensiva alb-violetă, dar peste trei minute Plazonja a irosit o şansă mare în dreptul oaspeţilor, Zimmerman câştigând duelul 1 la 1 cu atacantul croat. S-a făcut 2-0 pentru gazde în minutul 70 al partidei, când Chera a pătruns pe zonă centrală şi Păduraru doar a atins mingea care a sărit în poartă până la urmă. Plazonja a punctat apoi cu capul la centrarea lui Pamfile (min. 75), dar ultimul cuvânt a fost tot al Reşiţei. Cu 12 minute înainte de final L. Buş a profitat de un picior întins de Scutaru şi s-a aruncat pentru a primi destul de uşor o lovitură de pedeapsă. Execuţia de la 11 metri i-a aparţinut lui Astafei, care a stabilit şi scorul final 3-1, în ciuda unor oportunităţi şi în contul tinerilor trimişi mai târziu de Dan Alexa în teren.

ASU Politehnica îşi continuă după acest meci cantonamentul de pe plan local. Acesta urmând să se încheie marţea viitoare, cu ocazia vizitei unei alte colege de eşalon – Viitorul Pandurii Tg. Jiu.

CSM Reşiţa (repriza I): Cobrea – Szijj, Dudea, Sălcianu, Ilie – Dat, Brinzan, Danci – Dulca, Matiş, T. Costin (30, Mihali).

CSM Reșita (R2): Zimmerman – Acka, Dudea, Dumitraș, Sima – Chera, Breşneni, Boboc – Nini Popescu, Astafei, L. Buş.

Antrenor: Alin Minteuan.

ASU Politehnica: Hindrich – Jurj, Mera, Scutaru, Popovici – Ignea, Coadă, Casado – Munteanu, Axente, Ivanovici.


Au mai intrat: Păduraru – Bîrlovean, Plazonja, Pamfile, D. Andrei, Sofran, Codrea, D. Radu, Bocşan, Manea, Gașpar. Antrenor: Dan Alexa.

“A fost un joc foarte bun, cu o echipă foarte bine organizată, împotriva unor jucători cu experienţă. Am avut situaţii şi noi şi ei. A fost un meci alert. Am încercat să dau minute tuturor jucătorilor din lot. Mai avem două meciuri amicale. Încerc să cristalizez un prim 11, şi să am 13, 15 jucători pe care să mă bazez în primul meci oficial. Mai avem foarte multe lucruri de pus la punct. Este o perioadă încărcată, ne-a lipsit prospeţimea. Am arătat bine în prima repriză, după care iarăşi am luat un gol dintr-o fază fixă pe un moment de neatenţie. Am avut situaţiile noastre clare, dar e un prim joc important, încercăm să creştem din punct de vedere fizic, al ritmului. Toţi jucătorii care au intrat au încercat să intre în ritmul jocului”, a declarat Dan Alexa după jocul din Caraş.

Antrenorul alb-violeţilor nu a ascuns că-şi mai doreşte un jucător, un „număr 6”: “Mai încercăm să aducem un jucător zilele acestea, avem nevoie într-o poziţie cheie”. Azi la alb-violeţi nu au jucat două dintre noile achiziţii, Romario Rus şi sârbul Pavle Radunovic fiind lăsaţi la Timişoara, ei având restanţe la capitolul fizic faţă de colegi.

„Nu a fost important pentru că a fost primul joc de când am revenit la pregătire. Am avut la dispoziţie zece zile pentru a ne pregăti cât de cât pentru el. Probabil trebuia un joc cu o echipă de ligă inferioară, Liga a IV-a, a III-a, dar e bun şi acesta cu o echipă care se află în acest moment în primele şase, a fost un meci destul de aprig. Cu un ritm de joc foarte bun. Am reuşit să ne impunem. Sunt foarte mulţumit de atitudinea jucătorilor. E clar că rezultatul nu e important, important era să nu ne accidentăm. Normal când câştigi un joc, indiferent dacă e campionat sau nu, e extraordinar, am reuşit acest lucru, cu atât mai mult îi felicit pe băieţi. Pentru Reşiţa urmează un meci de pregătire şi mâine la Deva, ne deplasăm acolo… încercăm să ne pregătim pentru campionat. Sper să facem un joc bun, după care vor fi două zile libere, vom reîncepe cu un cantonament, la Reşiţa, ne pregătim pentru alte două jocuri amicale, ca să putem să abordăm campionatul în maximă viteză… Este Matiş, care a marcat azi, Costin, bandă stângă, dreapta, vom discuta despre ei, mi-aş mai dori unul-doi jucători, nu pot să spun neapărat posturile deficitare. Îmi mai doresc jucători, dar e foarte greu să aduci în această perioadă”, a spus şi Alin Minteuan, tehnicianul rosso-nerilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.