Sesiune de sunete electronice de iarnă, alături de „bunătățurile” propuse de Doctorul...

Sesiune de sunete electronice de iarnă, alături de „bunătățurile” propuse de Doctorul Sinteză

0
DISTRIBUIȚI

Sâmbătă 16 ianuarie, cu începere de la ora 18, melomanii care gustă genurile electronice sunt invitați la o sesiune online alături de Doctorul Sinteză, evenimentul urmând să fie transmis din incinta Mononom Timișoara.

În spatele misteriosului nume de Doctorul Sinteză, se află două figuri cunoscute pentru melomanii timișoreni și nu numai: Uțu Pascu și Cristian Văduva. Cei doi au ajuns în atenția posesorilo de urechi destupate și avide de genuri muzicale electronice grație materialului discografic Nightshift. Un disc care reunește șapte piese și pe care creatorii acestuia îl recomandă a fi ascultat dintr-o bucată. Și dacă se poate cu visuals-uri.

Doctorul Sinteză a apărut prin 2013, cred, când trebuia să îi dau ceva track-uri lui Dudu de la anonimTM și ăsta a fost primul nume care mi-a venit in minte. La ora actuală treaba e puțin mai serioasă. M-am gândit sa îl fac un proiect mai mare, așa că acum suntem doi. În momentul de față, Doctorul Sinteză suntem Cristi Văduva care se ocupă de tot ce înseamnă imagine, Visuals/Coperți/Videoclipuri și cu mine, care fac sunetele. Descrierea muzicii noastre în română ar suna ceva de genu: muzică live la “păcănele” și ceva interesant pe ecrane.


Night Shift” a apărut înainte de a intra în autoizolare, e făcut prin ianuarie (perioadă în care oricum noi, cei cu muzica, suntem în izolare). E puțin altceva decât aș face eu în mod normal, nu prea are beat, sunt doar texturi și atmosfere. Am făcut tot albumul pe ceva aparate noi, proaspăt cumpărate. Piesele sunt prima mea experiență cu acele instrumente. I-am trimis sesiunile lui Vlaicu Golcea să imi zică ce părere are, iar el mi-a spus că ar fi păcat să nu fac nimic cu ele, așa că l-am scos. Albumul e format din şapte părți, dar e gândit ca o singură sesiune de 40 de minute. Recomand să-l asculți dintr-o bucată și să te uiți la el în același timp., spune Uțu Pascu, basistul și inginerul de studio care a colaborat cu nume ca Brigada Artistică Urbană, Blazzaj, Kumm, Aievea, Iordache, Moon Museum, Vlaicu Golcea, JazzyBIT, Brum, Mircea Tiberian… și lista poate continua. Cristian Văduva, este „vinovat“ pentru multe chestii faine care i-au acompaniat de-a lungul anilor pe cei de la Implant pentru Refuz, de exemplu. Albumul semnat Doctorul Sinteză a apărut la label-ul timișorean Psihodrom.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.