Consilierul local Radu Țoancă îl critică pe fostul director de la Colterm...

Consilierul local Radu Țoancă îl critică pe fostul director de la Colterm că și-a cumpărat mașină de serviciu, în timp ce compania are mari probleme financiare: „Ce-i lipsea chelului? Tichie de mărgăritar!”

0
DISTRIBUIȚI

Consilierul municipal Radu Țoancă de la PSD susține că în data de 15 ianuarie, Bogdan Nanu, pe atunci director adjunct al companiei de termoficare, ar fi achiziționat o mașină pentru companie în condițiile în care Colterm se confruntă cu grave probleme financiare.

La finalul ședinței Consiliului Local care a avut loc marți după-amiază, la capitolul „interpelări”, Radu Țoancă a cerut explicații despre acest aspect. El a cerut să fie făcute publice sumele de bani pe care le-a primit Colterm de la Primăria Timișoara în ultimele patru luni.

„Pun această întrebare într-un context nefavorabil Colterm. Am aflat, cu stupefacție, că în data de 15 ianuarie, o să îi trimit domnului primar și factura, fostul director al Colterm, nu vreau să îl nominalizez pentru că în oameni căzuți nu este bine să lovești niciodată, a avut inspirația extraordinară să-și achiziționeze o limuzină aproape de lux, nouă, de aproape 20.000 de euro. Nu știu dacă astea sunt prioritățile și faptul că fie conducerea primăriei, domnul primar, domnii viceprimari, city-managerul sunt dezinformați și li se prezintă o situație apocaliptică pentru a da lunar sume impresionante de bani de la bugetul local, fie știu aceste lucruri și atunci situația este gravă și derapajele manageriale văd că se prelungesc peste ani”, a spus consilierul local social-democrat Radu Țoancă.

În replică, primarul Dominic Fritz a răspuns că poate pregăti un raport despre sumele plătite la Colterm.

„Doar că toate aceste sume sunt pe baza facturilor de subvenție, dar bineînțeles că e foarte important să informăm lumea câți bani am dat.


Cred că anul acesta au fost cam 30 de milioane de lei. Nu știu de povestea asta (n.r. – cu mașina). Nu primăria a agreat, nu a fost implicată în această achiziție dacă este așa, eu acum aud pentru prima oară”, a răspuns primarul Dominic Fritz.

Potrivit lui Țoancă, este vorba despre un automobil Renault Megan Sedan Zen, cumpărată de la reprezentanța Renault București.

„A costat 93.000 de lei cu TVA și Bogdan Nanu a cumpărat-o când era director adjunct, știa că o să vină director plin. Ce-i lipsea chelului? Tichie de mărgăritar! Nu înțeleg grandomania noilor reprezentanți ai administrației publice locale, ne-au spus că fac parte dintr-o clasă politică nouă, dar au metehnele vechii clase politice, chiar amplificate de grandomanie, de vârstă, de lipsa de experiență și de aroganță”, a declarat consilierul local Radu Țoancă pentru PRESSALERT.ro.

Vă reamintim că Bogdan Nanu a demisionat din funcția de director general al Colterm după dezvăluirea unor probleme cu legea avute în trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.