Folk de Timișoara cu noi valențe, alături de Ravi și noua sa...

Folk de Timișoara cu noi valențe, alături de Ravi și noua sa melodie, „Departe de tine”

1
DISTRIBUIȚI

Pe numele său adevărat Răzvan Stochița, timișoreanul Ravi revine pe scena muzicală cu piesa Departe de tine, o melodie care anunță apariția unui album discografic prevăzut să ajungă în mâinile melomanilor în toamna acestui an.

La 14 ani a început să scrie poezii, la 16, în timpul unei călătorii la munte, a descoperit folkul și pasiunea lui pentru artă și creație a început să capete forme și mai clare. De aici și până la a împrumuta o chitară, a se închide în casă două săptămâni și a învața să cânte prima melodie a fost doar un pas. În 1997 Adrian Păunescu îl aude pe stradă cântând melodia „Două Fântâni”, rămâne impresionat de vocea lui puternică și aparte și îl invită la cenacul „Totuși Iubirea” ca debutant. Urmează două albume, lansarea trupei Hazard și un succes binemeritat, curmat din păcate de câteva probleme medicale care îl forțează să renunțe la carieră.

Chiar dacă timpul a trecut, timișoreanul a rămas același tânăr pasionat de muzică folk, ea fiind cea care îl readuce acum în vizorul publicului, cu forțe noi și hotărât să își continue cariera muzicală.


„Departe de tine” devine prima piesă de pe albumul „În străin” la care lucrează încă de anul trecut și care va fi finalizat în toamna acestui an.

„Mi-am dorit să revin pe scena muzicală care îmi este foarte dragă și de care cu greu am stat departe atâta timp cu un proiect special, diferit de ceea ce se așteaptă un ascultător și un fan al muzicii folk clasice. Sper să reușesc să surprind plăcut și să va pot introduce pe toți încetul cu încetul în noul meu univers muzical. Am ales genul folk în tinerețe și i-am rămas fidel de-a lungul timpului, dându-i noi valențe prin compozițiile mele,” spune el.

Producătorul piesei este Florin Barbu, cunoscut publicului rock pentru colaborările sale cu formații precum Cargo, Implant pentru Refuz, A.G. Weinberger, Timpuri Noi, Proconsul sau Partizan, piesa fiind înregistrată în studioul său din Sibiu.

Art work-ul este conceput și realizat de binecunoscutul artist timișorean Ovidiu Hrin, cel care a pus bazele studioului de design grafic numit Synopsis în 2001. Artistul poreclit „Tzutzu“ a câștigat o serie de premii internaționale iar de numele lui se leagă și existența TypopassageTM, care anul trecut a organizat expoziția Tolerance 2020 în Piața Libertăiții.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.