Fritz după incendiul din Piața 700: ”Este un simbol al incompetenței cu...

Fritz după incendiul din Piața 700: ”Este un simbol al incompetenței cu care a fost condusă S.C Piețe S.A”. Cui cere să-l demită pe Nasleu

1
DISTRIBUIȚI

Un incendiu devastator a mistuit hala de flori din Piața 700 în noaptea de vineri spre sâmbătă. Potrivit pompierilor timișoreni, cauza a fost un cablu electric defect și 200 de metri pătrați din hală au fost distruși de foc. Din fericire, nu au fost victime, dar pagubele materiale sunt foarte mari cu atât mai mult cu cât comercianții se așteptau la profituri serioase în ajun de Ziua Internațională a Îndrăgostiților.

Sâmbătă după-amiază, primarul Dominic Fritz și viceprimarul Cosmin Tabără au vizitat piața de flori sau, mai bine spus, ce a mai rămas din ea.

„Pentru mine acest incendiu nu este doar un accident este un simbol al incompetenței cu care a fost condusă S.C Piețe S.A. Este un simbol al incompetenței grotești cu care s-a înconjurat domnul Robu și voi cere Consiliului de Administrație să facă o ședință de urgență și să îl demită pe domnul Nasleu. Această situație nu ne surprinde, noi știm de când a preluat societatea, avem probleme financiare majore, în 2018 încă eram pe profit cu Piețe S.A, în 2019 am avut pierderi de 1,2 milioane de lei și anul trecut am avut pierderi de peste 2,5 milioane de lei”, a declarat primarul Dominic Fritz în Piața 700.

Edilul a spus că este nevoie de un management profesionist la Piețe S.A. și că Piața 700 trebuie să fie în mijlocul unei strategii pentru piețele Timișoarei.

„Trebuie să terminăm cu acest amatorism bizar pe care l-am văzut la Piețe în ultimele săptămâni.


Este evident că instalația electrică nu așa cum trebuie că altfel nu s-ar fi întâmplat acest incendiu și că Piețele, din moment ce au început să acumuleze pierderi, nu mai au capacitatea să investească și pentru asta este nevoie de un management profesionist și nu de un fost nu știu ce să fie pus în post de conducere”, a afirmat Dominic Fritz.

În ceea ce privește despăgubirile care trebuie acordate vânzătorilor, primarul spune că este curios ce propuneri va face societatea de piețe, dar asta depinde și de raportul ISU și de ce va stabili ancheta.

„Nu pot să scot acum o soluție din buzunar, este clar că aici  coperta trebuie schimbată, noi de câteva luni discutăm despre un plan pentru Piața 700, toată zona nu a arată ca și centrul unui oraș european în secolul XXI și probabil vom lansa și aici un concurs de idei cu arhitecți în care reamenajăm toată zona. Vom vedea când vom putea porni o astfel de investiție, e și nevoie de bani”, a precizat Dominic Fritz. Acesta a mai spus că este un client al Pieței de Flori.

Întrebat ce se va întâmpla cu comercianții până la renovare, primarul a răspuns că ar fi trebuie ca măcar un reprezentant de la Piețe S.A. să fie prezent acolo după incendiu.

„Eu mă aștept ca un director să nu facă concedii în alte țări, ci să se ocupe de problemele reale ale piețelor. Oamenii aici plătesc chirii și de aceea mă aștept ca aceste soluții să vină din partea Piețe S.A., noi o să susținem cu ce putem. L-am rugat pe domnul inspector-șef de la ISU să facă o verificare la toate piețele din Timișoara săptămâna viitoare mai ales că acum se mai pun aeroterme să evităm astfel de incendii”, a spus Dominic Fritz.

Vânzătorii s-au plâns de lipsa condițiilor, mai ales de frigul pe care sunt nevoiți să îl îndure în sezonul rece. O altă problemă este că fiind pandemie, deci nu se pot organiza evenimente, vânzările au scăzut drastic, iar lor nu le-a fost redusă chiria, care se ridică la 970 de lei lunar plus curentul electric consumat.

Viceprimarul Cosmin Tabără a precizat că municipalitatea o să găsească o modalitate pentru continuarea activității floralilor, având în vedere că se apropie 1 și 8 martie, două zile cu vânzări foarte mari de flori.

1 COMENTARIU

  1. Poate te gandesti cum ai putea sa recuperezi si banii dati aiurea pe portile alea misto de dezinfectat lumea, cumparate de Nasleu pe o gramada de bani si care sa dovedit a fi total neutilizabile. Chiar si robu a in dementa lui a zis ca a fost o prostie. Sa le plateasca uica Nasoleu din banii lui si sa le duca la eldorado. Poate se dezinfecteaza de ….. prietenii stiu de ce!!! Dar poti? Sau esti DEPASIT!!!???

    https://www.pressalert.ro/2020/04/dupa-ce-protejatul-sau-aruncat-banii-pe-porti-de-dezinfectie-robu-sustine-ca-nu-stie-daca-sunt-eficiente/

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.