Patronul RPC Group: Am adus forță de muncă din Vietnam. Ce spune...

Patronul RPC Group: Am adus forță de muncă din Vietnam. Ce spune despre vânzările în imobiliare din 2021

4
DISTRIBUIȚI

Omul de afaceri Adrian Cionca, patronul RPC Group, a vorbit, miercuri seara, la emisiunea PRESSALERT LIVE despre criza economică provocată de pandemia de coronavirus.

Acesta a spus că nu înțelege de ce nici măcar terasele nu funcționează. „Cei care merg la restaurante sunt ori vaccinați ori au avut covid și au anticorpi ori pur și simplu nu au teama de a se îmbolnăvi. Ai închis restaurantele, ai împins să nu zic spre faliment, spre o diminuare a veniturile pe cei care activează în domeniu. O altă industrie despre care nu prea am auzit discuții este cea textilă: haine de gală, haine normale, rochii ș.a.m.d. M-am întâlnit zilele trecute cu unul din antreprenorii timișoreni puternici în zona aceasta și mi-a zis că se teme că nu va mai avea ce să mănânce”, a spus omul de afaceri Adrian Cionca.

În ceea ce privește domeniul în care acesta își desfășoară activitatea, cel imobiliar, Cionca spune că au fost zile când nu suna nimeni să cumpere un apartament, dar și zile când sunau mai mulți oameni.

„Anul acesta s-au scumpit materialele de construcție cu 20-25%.


Am auzit povestea că sunt sute de mii de șomeri. Am anunțuri plătite de angajare și nu se prezintă aproape nimeni. Am ajuns chiar să aduc forță de muncă din Vietnam, am fost constrâns pentru că nu mai aveam cu cine să lucrez. Subcontractorii cu care lucrez dacă nu au scumpit, cel puțin și-au păstrat prețurile. Pe de altă parte, Timișoara fiind un pol foarte important în România, oamenii nu au fost afectați cum probabil sunt în altă parte a țării. Dar construcțiile merg, dacă vă uitați pe stradă în fiecare săptămână apare o macara nouă, înseamnă că e o efervescență în zona aceasta. Vânzările merg, sunt mulțumit față de 2019-2020, dar cred că presiunea astăzi este pe antreprenorii din imobiliare pentru că pe cei care vând cărămidă și polistiren nu-i interesează că eu nu scumpesc, ei mi-au scumpit prețurile”, a afirmat omul de afaceri Adrian Cionca.

Acesta a mai precizat că, în contextul pandemiei, când mulți își doresc un petec de pământ, cererea de apartamente a crescut anul acesta față de 2019 și 2020. „Cultura românului e să aibă casa lui. Indiferent că e o garsonieră, dar să fie el pe CF. 80% dintre americani nu au o proprietate pe numele lor toată viața lor. Dar în cultura românească să stai cu chirie e o rușine”, a mai spus Cionca.

4 COMENTARII

  1. Dar pe vietnamezi ii platiti mai bine, asta de ce nu spuneti. Pe romani stiti doar sa ii huliti, dar de platit omeneste nu se poate.
    NU mai mintiti aiurea, sunteti doar niste boieri ca vor iobagi. Pentru vietnamezi primiti subventie.

  2. Vai de capul nostru pe mana cui a incaput psd timis, pisarcosul de freddy care nu a avut un job normal in viata lui, e pus doar pe capatuiala si combinatii el si pisatu celalalt de fratesu, sa iasa banu gros, si acum a mai venit si pisatu asta de pocait adi cionca, un parvenit din constructii ilegale, cu concursul coruptilor din primaria dumbravita care era condusa tot de un corupt pesedist si a celor din inspectoratul de stat in constructii, condusi de alti corupti pesedisti… un parvenit din afaceri/constructii ilegale care vine acum sa ne dea lectii de moralitate… deci de la astia doi ar trebui sa luam lumina, vai s-amar… asteptati voi sa voteze careva psd timis… pisarcosii astia 2 vor sa ajunga ei la butoane… va dati seama ce combinatii la nivel mega si macro ar face ei… mergeti ma agaricilor de unde ati venit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.