8 întrebari despre LEGO la care nu știați că vreți să știți...

8 întrebari despre LEGO la care nu știați că vreți să știți răspunsul

0
DISTRIBUIȚI

Când Ole Kirk Kristiansen a importat în Danemarca un aparat nou-numit „mașină de turnare prin injecție de plastic” în 1946, oamenii au crezut că și-a pierdut mințile. Kirk Kristiansen era un maestru tâmplar care fabrica jucării din lemn vândute sub numele de marcă LEGO (prescurtat din leg godt, daneză pentru „joacă bine”). Mașina a costat aproape 7% din veniturile anuale ale companiei, dar Kirk Kristiansen a considerat că nu există nicio limită la ceea ce ar putea fabrica cu noua tehnologie.

După ce a realizat progrese modeste cu indentări interconectate – un concept împrumutat de la un alt producător de jucării – fiul lui Ole, Godtfred, a început să lucreze la un mecanism pentru legarea blocurilor. După ani de încercări și erori, a perfecționat sistemul de cuplare cu șurub și tub care definește LEGO în prezent.

Godtfred a solicitat un brevet în anul în care a murit Ole. Nenumărate variații ale formei au urmat de-a lungul deceniilor – de la țiglele de acoperiș la armele Jedi – toate acestea putând face clic cu cărămizi din epoca Eisenhower. Aproximativ 700 de miliarde de piese LEGO mai târziu, rezultatul este o jucărie care nu îmbătrânește niciodată.

Iată câteva întrebări despre producătorul de jucării la care, poate, nu v-ați gândit că ați dori să știți răspunsurile, până acum.

  • De ce există o gaură în capul minifigurinelor?

Au adăugat această gaură în partea de sus a capului, în cazul în care vreun copil ar îndesa unul dintre capete pe gât. În acest fel, ei ar fi capabili să continue să respire.

  • De ce rămân mereu piese când construim seturile de castel? Fac asta doar pentru copii?

Din două motive: în primul rând, pentru că unele piese sunt atât de mici încât cântăresc prea puțin pentru a fi măsurate în funcție de cântarul lor, în timpul ambalării.


În al doilea rând, pentru că este mai bine să aveți prea multe din acele bucăți decât lipsesc una dintre ele. Întrucât știu statistic ce piese se pot pierde, includ câteva extra, când este cazul.

  • De ce nu există minifigurine blonde în seturile obișnuite LEGO?

Pentru că ar arăta rău cu capetele galbene. Cu toate acestea, există blonde în liniile licențiate, cum ar fi Star Wars sau Harry Potter.

  • Cum se numesc diferitele piese pe plan intern?

Se referă la piesele standard ca și cărămizi. Piesele plate sunt plăci. Totul este menționat de numărul său de știfturi, astfel încât o cărămidă clasică LEGO este denumită 2×4. De aici există 1×2 și 2×3 și 1×8 și tot așa.

  • De ce au schimbat paleta de culori?

Paleta de culori se schimbă pe măsură ce se schimbă temele. Cu toate acestea, culorile de bază din cărămidă – roșu, galben, albastru, verde, negru și alb – vor rămâne întotdeauna ca elemente de bază.

  • De ce blocurile Duplo nu se integrează cu blocurile Quatro precum cărămizile obișnuite LEGO se integrează cu Duplo?

Cărămizile Duplo sunt într-adevăr compatibile cu cărămizile Quatro, la fel cum cărămizile LEGO sunt compatibile cu cărămizile Duplo. LEGO oferă singurul sistem de construcție compatibil de la naștere până la colecționar.

  • De ce nu există minifigurine negre?

Când a fost introdusă minifigurina pentru prima dată în urmă cu 30 de ani, i s-a dat tonul de culoare galben iconic pentru a reflecta calitatea nespecifică și transcendentală a imaginației unui copil. În 2002, pe măsură ce mai multe proprietăți licențiate au fost adăugate la sortiment, s-a luat decizia de a introduce tonuri etnice și de piele mai conforme cu personajele și personalitățile reale care erau reproduse. Aceasta a inclus introducerea minifigurinelor negre. Cu toate acestea, aceste minifigurine etnice sunt utilizate numai în seturile noastre licențiate, toate temele de joacă LEGO continuă să folosească fața galbenă generică.

  • Câte cărămizi LEGO sunt produse în fiecare an?

Se produc aproximativ 19 miliarde de elemente LEGO pe an. 2,16 milioane sunt modelate în fiecare oră, 36,000 în fiecare minut.