Aniversare în muzica timișoreană: Bogdan Cotîrță, liderul trupei Melting Dice, împlinește o...

Aniversare în muzica timișoreană: Bogdan Cotîrță, liderul trupei Melting Dice, împlinește o frumoasă vârstă

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Dan Oros

Solistul și liderul formației timișorene Melting Dice împlinește astăzi 39 de ani, ocazie cu care redacția pressalert.ro îi urează un sincer La Mulți Ani!

Născut la Timișoara, artistul este un personaj cunoscut în rândul melomanilor și iubitorilor de cultură din orașul nostru. A fost, o vreme „production manager” în cadrul Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană. A creat conferința de bune practici în industria muzicală numită „Muzicon” și a colaborat în echipele care organizează festivalurile Plai și Jazz TM.

„Habar nu am de unde vine inspirația pentru muzică a noastră în Melting Dice… cred că e o formă de chimie care are loc în trupă.


Până la Melting Dice niciunul dintre noi nu prea făceam nimic relevant. Pur și simplu se leagă; uneori în zece minute, alteori în zece repetiții, dar funcționează. Vine unul de acasă cu două acorduri încântat până la cer și înapoi, iar ceilalți …avem grijă să-i distrugem tot entuziasmul și cam așa începem treaba. Stăm pe o idee până o distrugem complet”, a spus Bogdan Cotîrță despre inspirația din cadrul trupei.

La sfârșitul anului trecut, Melting Dice a lansat cel de-al doilea material de studio, E.P.-ul „Mat Deschis“. Evenimentul de lansare a avut loc printr-un concert online transmis pe pagina de Facebook a trupei. Mat Deschis este al doilea material de studio Melting Dice după albumul de debut „Cord Cablu Creier” și cuprinde șase piese scrise în perioada 2018 – 2020. Trupa Melting Dice este alcătuită din Bogdan Cotîrță (voce, chitară), Flavius Vutan (chitară), Adolf Vegh (bass) și Sorin Ghiniță (tobe).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.