Politehnica a mai bifat o despărţire, dar şi o achiziţie de la...

Politehnica a mai bifat o despărţire, dar şi o achiziţie de la Rapid înainte de prima etapă

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara a plecat azi la Cluj-Napoca pentru duelul cu „U” din prima etapă, dar mişcările din lot au continuat. „Aripa” Alin Manea s-a despărţit de alb-violeţi după mai bine de doi ani şi jumătate în club. Apoi, în această seară a sosit, sub formă de împrumut de la Rapid, mijlocaşul defensiv Rareş Lazăr.

Lazăr (22 ani) s-a născut la Vaslui şi a debutat la echipa locală când aceasta era o forţă în Liga I, la 15 ani, fiind printre cei mai tineri debutanţi în elită. Ulterior a fost jucătorul Mioveniului şi Rapidului, alături de care a promovat pe prima scenă anul acesta. Giuleştenii l-au cedat acum sub formă de împrumut la Timişoara.

„Am ales Politehnica în primul rând pentru brand, pentru că am jucat la Rapid şi mă obişnuisem cu o presiune la fiecare meci din partea suporterilor, o presiune pozitivă, cu aşteptări foarte mari, cu foarte multe lucruri în jurul echipei.


Aşteptările sunt destul de mari, lumea are interes mare, acum s-au deschis şi stadioanele, de abia aştept să joc. Poţi astfel să simţi meciurile mult mai bine şi îmi place foarte mult acel sentiment. Vreau mereu să joc la o echipă cu suporteri, o echipă mare!”, a spus Rareş Lazăr. Noul jucător nu e în lot pentru partida de pe Cluj Arena.

Manea a plecat

Sosit la începutul anului la Politehnica, Alin Manea şi-a reziliat contractul pe cale amiabilă cu alb-violeţii. „A totalizat 44 de jocuri şi a marcat cinci goluri în meciurile de campionat pentru echipa noastră. Reuşita sa de pe arena “Motorul” (într-un 2-0 cu UTA) şi golurile marcate în deplasările din Oltenia au fost gustate în mod special de suporterii noştri”, se arată în anunţul clubului.

Cu Lazăr, Politehnica a ajuns la 11 transferuri în această vară, un număr egal cu cel al plecărilor. Au venit: Devenish-Meares, D. Benzar, Ursu (tot de la Rapid), Zaluschi (Minaur), Bîrnoi (Farul), Serediuc (CFR via Dej), S. Costea (Ghiroda), Haţegan (liber, ex-Nurnberg U19), Popeţ (Dumbrăviţa) şi Oanea (Chiajna). În vară timişorenii se despărţiseră mai întâi de nu mai puţin de zece nume: Ivanovici (Csikszereda), Cioinac (Unirea C-ţa), Coadă (Slobozia), Radunovic, Plazonja (Hemansstadt), Codrea (Chiajna), Munteanu (Buzău), Hindrich (CFR Cluj), Casado şi S. Popovici.

„U” Cluj – Politehnica se joacă mâine, de la ora 18.00, în prima etapă a Ligii I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.