Rock fabricat în Lugoj: Adrian Sidoreanu a lansat primul său album

Rock fabricat în Lugoj: Adrian Sidoreanu a lansat primul său album

0
DISTRIBUIȚI

Chitaristul lugojean Adrian Sidoreanu a lansat primul său album care poartă numele de Introspecție, materialul discografic al muzicianului care a susținut câteva recitaluri de-a lungul anilor în zona noastră fiind unul care se adresează iubitorilor de chitară clasică.

„Sunt născut în Nădrag în 1971, unde mi-am petrecut copilăria și tinerețea până la 27 de ani. De copil am fost atras de chitară, este singurul instrument la care cânt și de care m-am îndrăgostit dinainte de a-l avea în brațe. În cadru unui cerc organizat în anii ’80 sub îndrumarea unui chitarist am început cântatul pe câteva acorduri. În acea perioadă am primit o metodă de chitară clasică și așa tot răsfoind-o, a apărut dorința de a cerceta și de a deveni notist. Așa că am urmat studiile în cadrul Școlii populare de arte din Lugoj sub îndrumarea profesoarei Suzana Benkocsi. Ulterior absolvirii am mai făcut un pas către Timișoara ajungând să colaborez în anii ’90 cu chitaristul (actualmente profesor) Alexandru Cretescu cu care am susținut câteva recitaluri la Lipova, Arad și Lugoj. Eforturile, serviciul și sacrificiile pe care le făceam pentru această pasiune m-au făcut să las deoparte chitara și să-mi văd de cele lumești. După mai bine de douăzeci de ani pasiunea și neîmpăcarea cu mine, a unui lucru lăsat neterminat dar în stand by, m-au făcut să mă reapuc de studiu și la scurt timp a început prima colaborare prin Dan Haica în clubul English Pub unde am susținut mai multe recitaluri, unul de o mai mare amploare în colaborare cu lăutistul și menestrelul Castelului Corvinilor, Nicolae Szekely. Mai apoi am avut colaborări în cadrul concertului «De la clasic la jazz» în deschiderea formației maghiare Adam Harasti sau «De la clasic la rock», unde în a doua parte a evoluat formația Mist.


Ultimul recital l-am avut în noiembrie 2019 în cadrul «Galei de Jazz» din Lugoj în deschiderea concertului susținut de Mariano Castro și Carlos Libedinschi”, a povestit artistul.

Albumul lui Adrian Sidoreanu conține 14 piese și are un repertoriu alcătuit din lucrări specifice pentru chitară clasică. Alături de el la acest disc au mai colaborat fiul său și Augustin Bercean, cel care cu patru ani în urmă a câștigat premiul pentru cel mai bun manager de evenimente (pentru concrtele desfășurate la Lugoj) în cadrul Banat Jazz Awards, eveniment desfășurat în Sala Multifuncțională a CJ Timiș.

„«Introspecție», este primul meu album prin care doresc să mă dăruiesc prietenilor, apropiaților și iubitorilor chitarei clasice. Repertoriul este ales din lucrări specifice pentru chitară clasică ale unor compozitori celebri și din transpuneri ale unor lucrări celebre pentru chitară clasică. Albumul conține paisprezece piese, alegerea lor fiind făcută în dorința de a reda o interpretare cât mai sentimentală, clară și sinceră prin care să pot atinge coarda sensibilă a ascultătorului. CD-ul este creat în ideea ca ascultătorul, prin relaxare, datorat timbrului moale al coardelor, să treacă într-o stare de introspecție și de regăsire a sinelui. Am avut și doi colaboratori. Fiul meu care are vârsta numărului pieselor. M-a ajutat la imprimare pentru că albumul este un «home made». A doua persoană colaboratoare este Augustin Bercean cu grafica de copertă. Mă gândesc, chiar am materialul pregătit pentru următorul album în stil «fingerstile» cu transpuneri din rock, jazz, latino, un world music. Planuri de viitor? În situația pandemică de față sunt vise. Mai poți planifica ceva? Poate va exista o lansare, dar dacă situația actuală se va menține, poate va fi o lansare a mai multor albume, a unei colecții“, ne-a declarat Adrian Sidoreanu despre acest prim album al său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.