Situație neobișnuită la UEFA. Se repetă tragerea la sorți pentru optimile Ligii...

Situație neobișnuită la UEFA. Se repetă tragerea la sorți pentru optimile Ligii Campionilor UPDATE Vezi meciurile

0
DISTRIBUIȚI

Din cauza „problemelor tehnice” care au perturbat tragerea la sorți pentru fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor care a avut loc la Nyon, luni la prânz, UEFA a anunțat că o nouă tragere la sorți va avea loc tot luni, la ora 15.00 (ora locală).

Tragerea la sorți pentru fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor care a avut loc la Nyon la prânz a fost invalidată din cauza mai multor incidente. Acest lucru a determinat UEFA să emită un comunicat în care precizează că o nouă tragere la sorți în loc de ora 15.00 (ora locală).

În timpul tragerii la sorți a optimilor de finală ale Ligii Campionilor s-a făcut o greșeală care a făcut ca Manchester United să fie împerecheată cu Villarreal – în ciuda faptului că regulamentul prevede că adversarii din faza grupelor nu se pot întâlni în prima fază eliminatorie.

Tragerea la sorți pentru optimile de finală a avut loc luni dimineață la Nyon, dar ceremonia nu s-a desfășurat fără probleme, deoarece, din cauza unei erori tehnice, Diavolii Roșii au trebuit să fie trași la sorți de două ori pentru a afla cu cine vor juca la reluarea competiției, în februarie.

Villarreal și United s-au confruntat în faza grupelor, iar echipa din Manchester s-a impus cu 2-1 pe Old Trafford, înainte de a înregistra o victorie cu 2-0 și pe El Madrigal.

Echipa lui Ralf Rangnick s-a calificat în turul următor în calitate de câștigătoare a Grupei F, iar Villarreal a terminat pe locul al doilea, iar conform regulamentului actual al Ligii Campionilor, cele două formații nu se pot întâlni din nou cel puțin până în sferturile de finală.

Cu toate acestea, atunci când au fost trase la sorți inițial bilele numerotate, United a fost împerecheată din nou cu formația spaniolă, iar procesul a trebuit apoi să fie repetat.

O altă eroare a avut loc atunci când a fost citit numele lui Atletico Madrid, fără ca Diavolii Roșii să fi fost fost incluși în urna pentru tragerea la sorți, Bayern Munchen fiind confirmată ca adversară a campioanei din La Liga, fără ca cei care au supravegheat ceremonia să pară să își dea seama de greșeala lor.

United a sfârșit prin a fi trasă la sorți împotriva francezilor de la Paris Saint-Germain, care s-au calificat după ce au terminat pe locul doi în Grupa A, în urma lui Manchester City.

UPDATE După eroarea fără precedent de luni de la amiază, când din motive tehnice, tragerea la sorți a optimilor de finală ale Ligii Campionilor au fost anulate și reluate, noua rundă de extrageri a hărăzit noi meciuri de top.


Cap de afiș rămâne PSG, dar de data aceasta, alături de Real Madrid.

Dacă la prima tragere la sorți, Andrei Arshavin a scos din urne un meci PSG – Manchester United, la a doua încercare, parsienii au primit un adversar și mai redutabil, prin prisma formei de moment, Real Madrid.

Tragerea la sorți completă pentru prima etapă a fazelor eliminatorii programează, după a doua tragere la sorți, următoarele meciuri:

RB Salzburg – Bayern Munchen
Sporting Lisabona – Manchester City
Benfica Lisabona – Ajax Amsterdam
Chelsea – Lille
Atlético de Madrid – Manchester United
Villarreal – Juventus
Inter Milano – Liverpool
PSG – Real Madrid

Singura împerechere care nu s-a modificat față de prima tragere la sorți este cea dintre Chelsea și Lille, în rest toate celelalte meciuri fiind diferite, cu Atletico madrid care a scăpat de Bayern și a dat de Man Utd, dar și cu Inter care în loc de Ajax a primit pe Liverpool.

Primele manșe vor avea loc în februarie (pe 15 și 16, apoi pe 22 și 23), iar manșa secundă în martie (pe 8 și 9, apoi pe 15 și 16).

Finala Ligii Campionilor din 2022 se va disputa pe 28 mai, la Sankt Petersburg, pe arena Krestovsky.

UEFA va analiza, fără îndoială, modul în care s-a întâmplat prima extragere. Cert e că oficialii forului europena au comunicat rapid că „o problemă tehnică cu software-ul unui furnizor extern de servicii” a provocat încurcăturile, aruncând o umbră de îndoială asupra evenimentelor din această zi.

Cu toate acestea, este logică decizia UEFA care a ales să fie cât mai transparentă posibil. S-a întâmplat o greșeală și au acționat rapid pentru a anula tragerea la sorți anterioară, pentru a elimina orice acuzații de falsificare a extragerilor.

Cu toate acestea, nu toată lumea este mulțumită de faptul că tragerea la sorți a fost refăcută. Real Madrid a spus că este un „scandal”, așa că s-ar putea ca tragerea de azi să nu fie sfârșitul acestui eveniment.

Iată din nou declarația UEFA în întregime:

„În urma unei probleme tehnice cu software-ul unui furnizor extern de servicii care dă instrucțiuni oficialilor cu privire la echipele eligibile pentru a juca între ele, a avut loc o eroare materială în tragerea la sorți pentru optimile de finală ale UEFA Champions League. Ca urmare a acestui fapt, tragerea la sorți a fost declarată nulă și va fi refăcută în întregime”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.