Bucătăria tradițională, promovată cu produse crescute în grădină, în apropiere de Timișoara

Bucătăria tradițională, promovată cu produse crescute în grădină, în apropiere de Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Începând de astăzi, 23 august, comuna Sânandrei are un „punct gastronomic local”, proiect prin care se dorește promovarea obiceiurilor gastronomice locale într-un spațiu cât se poate de atrăgător.

Astfel de puncte, amenajate în ferme sau exploatații familiale, cu bucătării particulare, constituie un concept turistic actual, menit să pună în valoare particularități gastronomice locale din mediul rural, iar produsele sunt certificate de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș, în colaborare cu Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului. Aflat pe strada Gloriei nr. 21, acest punct, aflat nu departe de Timișoara, a fost amenajat în jurul unei sere de legume, și pentru început, va oferi doritorilor posibilitatea de a lua aici prânzul sau cina în zilele de marți și joi, pe baza unei programări la numărul de telefon 0726 607 450 sau la adresa de e-mail florincozma@yahoo.com.

Există posibilitatea de a servi grupuri de cel mult 12 persoane, cu mâncăruri pregătite în gospodăria gazdelor, din produse locale, din care nu lipsesc zacusca, uleiul de dovleac pe pâine cu maia coaptă în cuptorul de lemne, supa de roșii sau dovleacul copt, plăcinta cu prune sau magiunul presărat cu miere și nuci.

Acesta este al doilea punct gastronomic local din județul Timiș, după cel deschis în comuna Victor Vlad Delamarina, iar un al treilea este în curs de înființare în comuna Margina.


În țară există peste o sută de astfel de puncte, cele mai multe fiind amenajate în județele Tulcea, Brașov și Maramureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.