Echipele timişene revin la jocurile din Liga 2 după ce s-au „evitat”...

Echipele timişene revin la jocurile din Liga 2 după ce s-au „evitat” în pauză. Meciuri grele şi importante pentru Poli şi Ripensia

0
DISTRIBUIȚI

Reprezentantele judeţului în Liga 2 revin după două săptămâni de pauză la partidele din Liga 2. Ripensia primeşte duminică replica Oţelului la Gara Mică, Politehnica are meci mâine „afară”, la Slatina, în timp ce CSC Dumbrăviţa aşteaptă replica Unirii Constanţa, cea mai tânără echipă din „B”.

Dintre toate, de departe, cea mai complicată situaţie o au alb-violeţii. Rămaşi pe ultimul loc, cu o singură victorie, poliştii au nevoie neapărat de puncte pe final de an. Joacă pe terenul nou promovatei CSM Slatina, dar gruparea olteană e tocmai pe 9 în clasament.

„Motivaţia este maximă… eu consider că echipa este pregătită pentru acea victorie pe care cu toţii o aşteptăm. Vom fi la Slatina, se vor lupta cu noi din greu, vom veni cu toate armele şi sperăm ca acea victorie să nu mai întârzie”, a spus preşedintele executiv Ovidiu Cuc.

„Cei de la Slatina sunt o echipă foarte bună pe teren propriu. E o echipă care are în componenţă jucători unii dintre ei tineri şi foarte interesanţi iar alţii, jucători cu trecut în Divizia A, Alex Popovici, Doman, jucători care au evoluat şi la ACS Poli, jucători foarte buni, care au jucat în Liga I mulţi ani. Va fi un meci dificil, un meci pe care îl abordăm cu încredere, încercăm să aducem puncte, punct sau puncte de la Slatina, ideea este să câştigăm”, a declarat şi Octavian Benga, „principalul” alb-violeţilor. Acesta continuă probabil să nu mizeze pe unii jucători aduşi în vară în „regimul Andone”, precum portarul Kucich, Plantak ori atacantul Mudrazija, de care clubul nu a reuşit să se despartă pe modelul Marco Andone, Ţangulea ori Bryneus.

Politehnica şi-ar fi dorit un test cu Ripensia sau Dumbrăviţa, dar a fost refuzată de cele două conjudeţene şi a rămas astfel să se pregătească în regim normal. Meciul cu CSM Slatina e mâine de la ora 11, netelevizat (transmis pe pagina de YouTube a gazdelor).

„Greu, pentru că au trecut două săptămâni, după patru meciuri în care nu am pierdut, eram pe un trend bun. Poate pentru noi era mai bine dacă nu se întrerupea campionatul şi am fi avut sâmbăta viitoare joc. Poate se schimbă puţin pentru că jucăm şi la ora 14, duminica, suntem obişnuiţi la ora 11, dar acestea sunt detalii minore, important e cum intrăm în teren, care echipă va fi mai determinată. Probabil şi din cauza terenului va fi un meci foarte greu”, a spus şi Iulian Muntean, tehnicianul Ripensiei, despre meciul aparent extrem de dificil, acasă, cu Oţelul Galaţi.

Deşi nou promovată, echipa din Moldova, pregătită precum acum un deceniu, de Dorinel Munteanu, speră la play-off, fiind momentan pe 7. În tabăra roş-galbenă au apărut şi clasicele probleme legate de teren.

„Legat de chestia cu amicalul, că am văzut că cei de la Poli şi-au dorit un amical cu noi.


În momentul în care au vorbit cu mine pentru un meci amical, aveam setat un joc cu juniorii de la naţională, naţionala pregătită de Sandu Pelici, care era programat pentru data de 20, duminică, şi în acel moment normal că am refuzat meciul cu Poli. După care nu s-a mai luat legătura cu noi pentru acest meci. Apoi, pe de altă parte, poate era mai indicat să nu jucăm cu Poli în această perioadă de pregătire, pentru că ştiţi că sunt anumite orgolii şi ne era teamă să nu ne accidentăm. Ştiţi că întotdeauna într-un meci cu Poli că e amical sau meci oficial se pune mult suflet. Nu pot să spun că ne-a încurcat. Am încercat să jucăm un amical cu cei de la Deta, pentru că erau în Liga 4 şi nu jucau, era interesul nostru să jucăm în deplasare, terenul lor am înţeles că era un pic cam rău şi a căzut meciul. Am rămas fără meci, ne-am pregătit în zonă, dar sâmbătă aţi văzut, nu am putut intra pe teren aici, a fost şi foarte greu, a plouat, noi am încercat să-l menajăm săptămâna trecută, nici săptămâna aceasta n-am intrat pe el. Pentru că vrem să avem un teren cât mai bun duminică, ne interesează, echipa care pasează mai mult e dezavantajată dacă terenul e prost… Ieri mustea de apă, azi nu intrăm, miercuri am făcut un antrenament pe Dan Păltinişanu, marţi la Baza 2 pe sintetic, ne-am antrenat cum am putut în condiţiile date”, a precizat Muntean.

Mihai Ene e incert în tabăra bănăţeană. Meciul Ripensia – Oţelul e duminică, de la ora 14.00, fiind televizat în direct.

CSC Dumbrăviţa e cea mai îndreptăţită să spere la victorie, sâmbătă, la 11, când primeşte pe „Ştefan Dobay”, un teren cu probleme grave în perioada rece, vizita Unirii Constanţei, penultima clasată. Oaspeţii, în fapt junii FCSB-ului, au anunţat şi ceva probleme de lot, astfel că alb-verzii speră să depăşească perioada nefastă cu un succes.

„În ultimele două săptămâni ne-am antrenat foarte mult, am încercat să corectăm o grămadă de lucruri care nu mi-au plăcut în ultimul timp. Am lucrat foarte mult și pe partea mentală, pentru că și acolo am avut de suferit. Meciul de mâine consider că e potrivit pentru a ne debloca, deși mai avem un singur meci de campionat în acest an. E exact adversarul potrivit și nu spun asta pentru a subestima echipa Unirea Constanța. E o formație foarte tânără, e clasată după noi și de aceea spun că e adversarul potrivit pentru a ne debloca. Pot chiar să îi laud, pentru că au clar cea mai mică medie de vârstă din Liga a II-a, cu foarte mulți jucători de perspectivă. În ultimul timp, au avut la loturile naționale jucători selecționați. Îmi aduc aminte de Pandele, pe care l-am văzut pe viu la Campionatul European U19 din Slovacia. El juca atunci la Metaloglobus și chiar mă gândeam… ce fotbalist au cei de la Metaloglobus. E foarte bun, e și golgheterul echipei Unirea. Știu că e al FCSB-ului și chiar nu știu de ce a fost direcționat în Liga a II-a. Consider că, dacă va avea un drum corect, poate ajunge un jucător de echipa națională mare a României”, a explicat Cosmin Stan, antrenorul principal al CSC Dumbrăviţa.

„Noi avem nevoie clar de victorie, pentru a putea aborda și meciul de la Râmnicu Vâlcea, cu Șelimbăr, așa cum îmi doresc eu. Mulți antrenori spun, înaintea unor meciuri importante, că avem nevoie neapărat de victorie, indiferent de cum jucăm. Sunt total de acord cu acest lucru, dar cred că pentru încrederea noastră avem nevoie să facem și un meci bun. În ultima vreme nu am mai reușit jocuri bune și, pe lângă cele trei puncte, avem nevoie și de acest aspect. Nu am uitat să jucăm fotbal, dar în ultimul timp am și avut o serie de jucători importanți cu probleme, ceea ce s-a răsfrânt în jocul echipei”, a conchis Stan.

Dumbrăviţa are la rândul ei multe probleme medicale, printre cei cu diverse afecţiuni numărându-se: Zurbagiu, T. Bodri, Tismonar, Trifon, Mikloş, Bain şi C. Toma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.