Victor Neuman, reacție după ce a pierdut procesul cu CNSAS: va cere...

Victor Neuman, reacție după ce a pierdut procesul cu CNSAS: va cere despăguburi și daune morale Muzeului de Artă

0
DISTRIBUIȚI

Istoricul Victor Neumann a postat pe Facebook o primă reacție după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a dat dreptate CNSAS în procesul cu profesorul timișorean.

Vă reamintim că, acum două săptămâni, Curtea de Apel București a dat dreptate Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), care a stabilit că Neumann a fost colaborator al Securității.

Victor Neumann evită, însă, să vorbească direct despre verdictul de colaborare cu Securitatea, preferând să se concentreze asupra deciziei Tribunalului Timiș, care a considerat că încetarea contractului său de manager al Muzeului de Artă din Timișoara nu s-a făcut legal.

„A rămas definitivă sentința Tribunalului Timiș prin care a fost anulată dispoziția de încetare a contractului meu de management a Muzeului Național de Artă Timișoara.


Prin acest proces, intenția mea a fost să se facă dreptate atunci cînd evaluările manageriale sînt influențate de diverse presiuni, respectiv sînt strîmbe sau nelegale. Voi introduce o acțiune în despăgubiri pentru recuperarea remunerației stabilită prin contract pentru perioada care rămăsese de la așa-zisa evaluare și pînă la data la care contractul a expirat. Totodată, voi solicita și daune morale pentru lezarea reputației de istoric și profesor universitar obținute printr-o muncă onestă și de lungă durată”, a transmis Neumann printr-un mesaj postat pe rețeaua de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.