„Gașca Zurli” pentru părinți și copii, în Ungaria: PomPom Party la deschiderea...

„Gașca Zurli” pentru părinți și copii, în Ungaria: PomPom Party la deschiderea evenimentelor prilejuite de anul capitalei culturale europeane la Veszprem

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Weekendul de deschidere al Capitalei Culturale Europene din Veszprem (Ungaria) care a avut loc în perioada 21 – 22 ianuarie, în țara vecină, a programat o serie de evenimente culturale din toate domeniile, unul dintre acestea fiind un inedit party care a avut loc sâmbătă dimineața între orele 10 și 13 în clubul Expresszó.

La puțin timp de la deschidere, în fața clubului din orașul Veszprem, în ciuda unor condiții meteorologice cât se poate de neplăcute (ninsoare și frig), s-a format o coadă de mămici cu cărucioare și tătici însoțiți de copii, care așteptau răbdători intrarea în locația care găzduia aproximativ 400 de persoane. În interior, clubul decorat special pentru acest eveniment era plin. Fiindcă unii copii oboseau după jumătate de oră, în momentul în care unii părăseau locul, alții intrau, astfel încât până la final la eveniment au participat nu mai puțin de 1.000 de spectatori, care au avut parte de distracție pe cinste, cu dinozauri dansatori, jocuri pentru copii, balonașe și multe alte lucruri specifice pentru asemenea evenimente. Marea diferență față de celelalte petreceri organizate pentru copii a fost aceea că muzica a fost „de adulți“, iar mulți dintre cei de la fața locului au rămas impresionați de melodiile care au fost redate în playlist de către DJ Palotai, unul din cei mai cunoscuți DJ din țara vecină, care este și un prieten foarte bun al Timişoarei electronice, fiind prezent de mai multe ori la sessionuri, workshopuri şi festivalurile organizate de TMBase.

„PomPom Party este o serie de petreceri rave de familie care a început acum cinci ani. Am avut deja mai multe petreceri în Budapesta, dar am făcut o pauză pe pperioada pandemiei. Facem petreceri pentru întreaga familie care țin între două și trei ore și aducem un DJ renumit de fiecare dată. Pentru copii le oferim diverse activități, o masă unde pot face diverse chestii creative, pot desena, își pot picta fețele. Avem și un colț special pentru bebeluși, unde muzica e ambientală. E foarte distractiv să vezi mame și tați în extaz și ideea e că facem asta și pentru ca aceștia să-și amintească de vremurile în care ieșeau în cluburi la petreceri cu muzică electronică. Ne-am bucurat foarte mult că am fost invitați de proiectul capitală culturală Veszprem la deschiderea oficială și din acest motiv party-ul este cu intrarea liberă. În alte ocazii biletul de intrare costă cam cât un bilet la cinema. Toți DJ-eii cu care am luat legătura pentru acest concept au fost entuziasmați. Palotai , care și el este părinte, a răspuns imediat și ideea principală este că toți DJ-ii care pun muzică la petrecerile noastre sunt deja părinți. Am avut la petrecerea de la Veszprem peste o mie de oameni. Desigur, copii obosesc repede și e un du-te vino, unii pleacă alții intră la party. Ideea ne-a venit după ce am văzut chestii similare în vestul Europei. Suntem un echipaj de zece persoane și facem decorațiunile în prealabil, angajăm și VJ-ul, luăm baloanele sau materialele pentru expresie creativă și pictură pe față. Eu și cu partenerul meu eram implicați în organizarea festivalurilor mai de demult. Când copiii noștri au intrat în cadru, ne-am gândit să-i ducem la niște petreceri în timpul zilei. Dar nu a fost ideal. Unii DJ își aduc și copii pe scenă și este extraordinar, o energie pozitivă de zile mari“, ne-a declarat Sara Venczel, organizatoarea acestui inedit eveniment.

Următorul episod al acestui inedit party va avea loc în 19 februarie, între orele 16 și 19, la Akvárium Club din Budapesta, sub numele de PomPom Acid Farsang.

Foto: Márton Pesthy

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.