„Leii din Banat” încep la Sibiu duelurile din Top 10. Petricevic: „Este...

„Leii din Banat” încep la Sibiu duelurile din Top 10. Petricevic: „Este practic un nou campionat”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Leii din Banat – Baschet SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara / Facebook

SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara începe mâine jocurile din faza superioară a Ligii Naţionale. „Leii” au o misiune dificilă, în fieful celor de la CSU Sibiu, după ce au obţinut în mod dramatic calificarea în Top 10 în detrimentul Galaţiului.

„Leii” încep cu cinci înfrângeri şi trei victorii (11 puncte), în timp ce sibienii au un succes mai puţin (10 puncte). SCM s-a calificat de pe locul 2 al Conferinţei B şi vor juca în această fază alături de următoarele echipe: U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, CSM CSU Oradea, Rapid Bucureşti, SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara, FC Argeş Piteşti, Dinamo Bucureşti, BC CSU Sibiu, CSO Voluntari, SCMU Craiova, CSM ABC Athletic Constanţa. Vor juca între ele doar echipele care nu s-au întâlnit în faza anterioară şi se ţine cont de punctajul obţinut în partidele cu formaţiile calificate.

„Începe Top 10 unde se bat în cuie locurile pentru play-off.


Este practic un nou campionat, pe care îl începem în deplasare și în compania unei echipe pe care nu am întâlnit-o până acum. Spun acest lucru intenționat, căci – chiar dacă am înfruntat Sibiul în acest sezon și la Cupa Timișoara și în Cupa României – întâlnim acum complet o altă echipă, complet alt adversar, complet altă energie, complet alt public și alte speranțe ale publicului față de perioada de atunci”, a declarat Dragan Petricevic, antrenorul bănăţenilor.

Adem Mekic, achiziţie nouă a timişorenilor, a primit recent o convocare la echipa naţională a Macedoniei de Nord pentru dueluri cu Slovacia (23 februarie) și Norvegia (26 februarie), în precalificările EuroBasket 2025. Mekić se va afla la lotul național în perioada 19-26 februarie. „Mekic este într-adevăr o achiziție bună pentru noi, dar orice jucător are nevoie de timp de acomodare. El practic a coborât din mașină și a venit la derby-ul cu Dinamo. De la meci la meci, ajută echipa tot mai mult și pentru acest lucru sunt mulțumit de el, chiar dacă am așteptări și mai mari. Este un team player și nu degeaba este chemat la naționala Macedoniei de Nord, și nu prima dată”, a spus Petricevic despre Mekic. 

Jocul CSU Sibiu – SCM Timişoara se dispută mâine, de la ora 20.00 (FRB TV, Youtube). CSM Oradea şi U-BT Cluj au cele mai multe puncte la startul acestei faze, câte 15 fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.