Tavi Benga, out pentru a doua oară de la Politehnica Timişoara. „Interimatul”,...

Tavi Benga, out pentru a doua oară de la Politehnica Timişoara. „Interimatul”, asigurat de un antrenor de la startul proiectului UPDATE Declaraţia fostului „principal”

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara s-a despărţit de antrenorul principal Octavian Benga. Alb-violeţii sunt aproape ca şi retrogradaţi în Liga 3 după eşecul de la Baia Mare din prima rundă a play-out-ului iar în ultimele jocuri ale sezonului interimatul va fi asigurat de Paul Codrea, actualul director sportiv al clubului.

Anunţul nu e foarte surprinzător. Poli a pierdut un joc crucial în Maramureş iar săptămâna trecută apăruseră deja zvonuri în condiţiile în care Tavi Benga a fost prezentat la CS Giroc-Chişoda ca antrenor al celei mai mici grupe de vârstă. Mai mult, în ultimele săptămâni, după apariţia acelui comunicat în care i se cerea echipei şase puncte din jocurile cu Iaşi şi Dinamo era evident o răceală între Benga şi conducere.

Foto: Clubul Sportiv Giroc-Chişoda / Facebook

„Drumurile dintre SSU Politehnica Timișoara și antrenorul Octavian Benga s-au despărțit. Din cauza rezultatelor nefavorabile din ultimele luni, clubul nostru a ajuns la un acord pentru rezilierea contractului pe cale amiabilă cu Octavian Benga. Îi mulțumim pentru faptul că ni s-a alăturat într-un moment greu în acest sezon, dar din păcate nu au fost atinse minimele obiective. Echipa va fi condusă în ultimele meciuri din acest sezon de Paul Codrea, directorul sportiv al clubului. Mult succes în continuare, Octavian Benga!”, se arată în comunicatul clubului.

Poli a obţinut doar 13 puncte şi a câştigat doar două meciuri în acest sezon, fiind ultima clasată în grupa A a play-out-ului.


Cu Benga pe bancă, alb-violeţii au obţinut opt puncte în 13 jocuri. El acceptase o misiunea foarte grea în toamnă, în condiţii bugetare reduse, după despărţirea clubului de Bogdan Andone, care obţinuse cinci puncte în şapte jocuri de Liga 2. Poli s-a despărţit de-a lungul sezonului de un număr record de 20 de jucători.

Octavian Benga (42 ani) se afla la al doilea mandat ca „principal” al alb-violeţilor după cel din perioada 6 noiembrie 2019 – 11 noiembrie 2020, când a avut un parcurs mult superior şi în alte condiţii. Atunci locul său a fost luat de Dan Alexa, fost manager general.

UPDATE „Ideea e că am reziliat de comun acord. Era un moment în care poate era bine să apară şi alt gen de motivaţie pentru jucători. Şi noul management să-şi pună în aplicare strategia, să pregătească pentru viitor şi am încheiat de comun acord, în condiţii normale, amiabile, fără să ne certăm şi urez succes echipei pe viitor, echipei Politehnica Timişoara”, a declarat Octavian Benga. Întrebat dacă s-au răcit relaţiile dintre el şi conducere, mai ales că erau alte persoane la numirea sa în club, fostul tehnician al alb-violeţilor nu a dorit să comenteze: „Vreau să vorbesc doar frumos despre Poli”.

Legat de continuarea carierei, Benga a precizat că a acceptat să lucreze la Giroc deoarece acolo locuieşte, dar nu se grăbeşte în privinţa următoarei alegeri la nivel de seniori. „La ce probleme sunt în fotbalul românesc… Te gândeşti la fotbal mai degrabă ca la un al doilea job”, a conchis acesta.

Codrea, după aproape nouă ani

Spre deosebire de alte perioade în care se despăţrea de antrenori, Poli nu va fi condusă de „secundul” Toni Foale. De această dată a fost ales Paul Codrea, numit recent director sportiv şi totodată antrenorul grupei U16 din Liga Elitelor. Codrea (41 ani) revine practic pe banca seniorilor alb-violeţi după ce renunţa la funcţie în iulie 2014, când susţinea că a simţit că suporterii nu mai au încredere în el după ratarea promovării în Liga 3 în primul sezon de L4 Timiş. Între timp fostul internaţional le-a mai pregătit pe Ghiroda şi Ripensia, pe ultima chiar în „B”.

Poli joacă duminică (ora 11) meciul din runda 2 a play-out-ului, cu Csikszereda, deoarece sâmbătă e programat şi meciul fetelor, televizat de la 13, cu Vasas, tot pe „Ştiinţa”. Elevele lui Mirela Albon au şanse bune să ia titlul după ce avansul faţă de „U” Cluj a crescut la şase puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.