ONU: populația Indiei o va depăși pe cea a Chinei în această...

ONU: populația Indiei o va depăși pe cea a Chinei în această săptămână

0
DISTRIBUIȚI

India va depăși China și va deveni cea mai populată țară din lume până la sfârșitul acestei săptămâni, a anunțat Organizația Națiunilor Unite, potrivit BBC.

Populația Indiei ar urma să ajungă la 1.425.775.850 de persoane până la sfârșitul lunii aprilie, arată noile informații.

Săptămâna trecută, un alt organism al ONU a prezis că India va depăși China până la jumătatea acestui an.


Națiunile asiatice au reprezentat mai mult de o treime din populația globală timp de peste 70 de ani.

„China va ceda în curând statutul său de lungă durată de cea mai populată țară din lume”, a anunțat Departamentul pentru Afaceri Economice și Sociale al ONU (DESA).

Organismul ONU pentru populație a estimat săptămâna trecută că India va avea cu 2,9 milioane de locuitori mai mult decât China până la mijlocul anului 2023.

Rata de natalitate a Chinei a scăzut în ultima vreme, iar anul trecut populația a scăzut pentru prima dată din 1961 încoace. Populația Chinei ar putea scădea sub 1 miliard de locuitori înainte de sfârșitul secolului, potrivit DESA. În schimb, experții se așteaptă ca populația Indiei să continue să crească timp de câteva decenii.

În noiembrie, aul trecut, populația lumii a depășit opt miliarde de locuitori. Totuși, creșterea nu mai este la fel de rapidă ca înainte și a ajuns la cel mai lent ritm din 1950 încoace.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.