Atelier de dans contemporan în cadrul festivalului TESZT, cu o trupă din...

Atelier de dans contemporan în cadrul festivalului TESZT, cu o trupă din Germania

0
DISTRIBUIȚI

Festivalul Euroregional de Teatru din Timişoara – TESZT organizat de teatrul maghiar timișorean în perioada 21-28 mai, cuprinde nu numai cele 31 de reprezentații de teatru care vor fi jucate atât în sală cât și în spații deschise, ci și ateliere tematice și expoziții cu teme legate de programul Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

La această ediție, un atelier de dans contemporan, cu participare gratuită, va fi susținut, în 23 mai, de trupa Szene 2Wei și coregraful William Sanchez H.


din Germania, pentru toți cei interesați de acest stil de dans, fie că sunt profesioniști sau nu.

Trupa Szene 2Wei, înființată în anul 2009 de Timo Gmeiner și William Sánchez H. în Essen, caută ca prin limbajul universal al artei să stabilească un dialog cu semenii, dansul contemporan fiind, potrivit lui William Sánchez H., un mod de exprimare artistică prin care se scot în evidență diversele fațete ale corpului. Coregraful columbian este prezent la festivalul timișorean cu două spectacole, „Herz emoji”, în 22 mai, ora 17,00,  în sala mare a teatrului, și „Lordess”, în 24 mai, ora 20,00, la atelierul de pictură al teatrului. Primul este un spectacol non-verbal în care șase performeri, dintre care unul în scaun cu rotile, aduc pe scenă, prin dans, rațiunea și inima, mintea și emoțiile, într-o viziune proprie a lumii, iar cel de-al doilea, care face parte din „Perspective fluide”, vorbește despre queer, sexualitate, gen, transformare constantă și performanță, corpul dorindu-se a fi un discurs politic pe scenă.

Înscrierile se pot face la adresa teszt2023@tm-t.ro, până pe data de 20 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.