Flavius Biea a câştigat la puncte lupta cu argentinianul Juan Velasco pentru...

Flavius Biea a câştigat la puncte lupta cu argentinianul Juan Velasco pentru titlul mondial IBA

0
DISTRIBUIȚI
sursa foto: as.ro

Flavius Biea şi-a împlinit visul şi a devenit cel de-al cincilea român campion mondial în boxul profesionist. Pugilistul din Timişoara s-a impus la puncte în faţa argentinianului Juan Jose Velasco în Gala iFight organizată la Mioveni şi a cucerit centura IBA la categoria mijlocie.

Biea (33 ani) a reuşit să calce pe urmele lui Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute şi Adrian Diaconu prin victoria de aseară.

Sud-americanul a contestat victoria după ce a început mai bine meciul şi a aplicat mai multe lovituri clare lui Biea, care a şi fost trimis la podea în runda a 6-a.


Totuşi, Flavius a revenit pe final şi deşi i-a fost spartă arcada după o lovitură neregulamentară şi involuntară, cu capul, cinci runde mai târziu, a replicat şi a reuşit să convingă doi din trei arbitri să-i acorde victoria pe baza punctelor.

S-a decis la final victoria lui Biea cu 115-112, 116-112, un alt judecător văzându-l câştigător pe Velasco (36 ani) cu 115-112 după cele 12 runde.

Pe lângă lupta lui Biea în cadrul galei au mai fost partide interesante, precum cea a lui Mihai Nistor, care l-a făcu K.O. pe gruzinul Geriso Aduashvili.

Biea are 22 de victorii, dintre care zece prin KO şi o singură înfrângere (KO) în boxul profesionist. E campion WBA Continental, cvadruplu campion IBA Intercontinental şi campion WBC Continental Latin Silver.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.