Prezentare de album și film biografic: concert de neratat la Timișoara, alături...

Prezentare de album și film biografic: concert de neratat la Timișoara, alături de Trio Farfarello

0
DISTRIBUIȚI

Melomanii timișoreni vor avea parte de o nouă întâlnire cu formația Farfarello, gașca înființată de Mani Neumann (supranumit şi Der Teufelsgeiger – Violonistul Diavolului, considerat cel mai „sălbatic” violonist al Germaniei) avându-i în componență și pe Ulli Brand și Urs Fuchs.

Mani Neumann este cunoscut publicului din România în urma colaborării sale de lungă durată cu formația Phoenix, iar Trio Farfarello a împlinit 40 de ani de carieră în 2021, însă conjunctura impusă de pandemie a făcut imposibilă o „sărbătoare” în România. Îndrăgostit de țara noastră, violonistul realizează un turneu național, în cadrul căruia vor fi prezentate și albumul aniversar, Kronung, dar și filmul biografic despre istoria de peste patru decenii a formației.

Farfarello a obținut recunoaştere internaţională, grație stilul muzical abordat unic.


Prin muzica lor, formația creează un sunet arhaic, brut, eliberat de clişee, fiind o combinaţie de folclor est – european şi influenţe contemporane: muzică tradiţională, jazz, rock şi muzică clasică. Din 1982 şi până acum, Farfarello a lansat 18 albume, patru DVD-uri şi a participat la peste 3.500 de concerte în toată lumea. Mani Neumann şi Ulli Brand au adus pe scenă, în diferite formule muzicale (trio, quartet şi chiar orchestre simfonice), nume mari ale genului precum celebri toboşari Mike Barsimanto, Herb Quick, şi Chris Thompson (Manfred Mann’s Earth Band).

Ulli Brand este considerat la ora actuala unul dintre cei mai buni chitarişti din Europa, fiind recunoscut pentru stilul său unic în care interpretează muzica la chitară acustică cu șase şi 12 corzi. Specialitatea lui este chitara acustică pe care o combină cu diferite efecte de ecou polifonice. Prin această combinaţie, Ulli face ca sunetul farfarello să fie unic, autentic şi original, reuşind astfel prin modul în care menţine atât armonia, cât şi basul cu o singură chitară acustică, să înlocuiască o întreagă orchestră. Solo-ul lui din melodia „Durchzug” este cel mai bun exemplu în acest sens.

Urs Fuchs a ajuns să cunoască România în urma unei vizite pe care a făcut-o alături de Mani Neumann. L-au impresionat orașele din centrul țării, pe care le-a vizitat, și oamenii deschiși cu care a interacționat. Se întoarce în România pe scenă de data aceasta, în turneul farfarello. Urs este un muzician complex, care a cântat cu Jon Lord (Deep Purple), Sally Oldfield, Kathy Kelly, Frida (Abba), Miller Anderson (Spencer Davis Group) Charlie Mariano, Clannad, Peter Kraus si Wolfgang Niedecken.

Concertul din Timișoara va avea loc la Porto Arte (terasă) în 20 mai, începând cu ora 20, iar o zi mai târziu formația va susține un concert la Casa Altringen (Altringen) de la ora 18.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.