Galactic Tick Festival – un proiect cultural care sărbătorește mișcarea sistemului nostru...

Galactic Tick Festival – un proiect cultural care sărbătorește mișcarea sistemului nostru solar în jurul centrului Căii Lactee

0
DISTRIBUIȚI

Anul acesta, Timișoara s-a transformat într-un tărâm plin de magie, un ținut în care cultura își expune farmecele în cele mai radiante forme ale sale. În acest context,  în perioada 4 – 10 septembrie, publicul este invitat să celebreze o experiență unică și să se lase purtat pe brațele cunoașterii către o lume a infinitei bucurii în cadrul Galactic Tick Festival.

Evenimentul este organizat în jurul conceptului de Galactic Tick Day, o nouă sărbătoare globală prin care celebrăm odată la 633,7 zile mișcarea sistemului nostru solar în Calea Lactee. Anul acesta tick-ul galactic a fost stabilit în 9 septembrie. Despre eveniment și însemnătatea acestei sărbători, organizatorii ACT NEGURĂ declară că: „Galactic Tick Festival este un proiect cultural care își propune creșterea nivelului de conștientizare și educație în cadrul comunității locale, prin sărbătorirea mișcării sistemului nostru solar în jurul centrului Căii Lactee.


Festivalul se aliniază unei mișcări internaționale prin intermediul unor evenimente culturale dedicate unei zi, în care celebrăm locul nostru în univers, știința, arta și umanitatea.”

Proiectul propune cinci zile de festival în care se vor desfășura 12 evenimente culturale cu un public țintă, format preponderent din copii și tineri: expoziții de pictură și artă sacră, activități de tip flashmob, face-paint, teatru senzorial, ateliere de povești, paradă de modă pentru copii, dansuri, ateliere de modelaj în zahăr, ateliere de prim-ajutor, concert de muzică electronică.

Manifestarea face parte din Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul LoB2023+, derulat de Centrul de Cultura și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin Ministerul Culturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.