„Union Place”, spectacol în premieră la Teatrul Național din Timișoara, cu actori...

„Union Place”, spectacol în premieră la Teatrul Național din Timișoara, cu actori din Austria și Luxemburg

0
DISTRIBUIȚI

„Union Place” – o scurtă trilogie de Elise Wilk, o autoare originară din România, în regia lui Alexandru Weinberger-Bara, aduce în fața publicului mai multe crâmpeie de viață din societăți europene diverse, cu personaje care aparțin unor culturi diferite de pe întregul continent, pe care tânărul regizor le explorează cu umor, fără însă să se ferească de accentele dramatice, diferențele culturale, dar și asemănările umane dincolo de orice granițe sau diferențe naționale. Poveștile de viață sunt din estul și apusul Europei, o legătură între Timișoara, Viena și Luxemburg, care vorbesc atât de nevoia de evadare dar și de dor, în ani în care între cele două lumi exista o barieră aproape de netrecut.

Spectacolul este o coproducție a Schauspielhaus Salzburg, Théâtre dʹEsch din Esch-sur-Alzette din Luxemburg și Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, care, după succesul austriac din mai – iunie, va avea premiera și la Timișoara, primele reprezentații urmând să aibă loc între 25 și 28 august, în deschiderea stagiunii teatrale, la Sala 2 a Teatrului Național din Timișoara.  Proiectul este susținut de Forumul Cultural Austriac din București și de Institutul Cultural Român din Viena și prezentat în cadrul Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.


În luma octombrie, spectacolul urmează să fie jucat la Esch, în Luxemburg.

Din distribuția spectacolului fac parte Andrei Chifu, Sophia Fischbacher, Wolfgang Kandler, Cristina König, Jens Ole Schmieder, Philippe Thelen, Christiane Warnecke – actori ai celor trei teatre – iar spectacolul este subtitrat în limba română. Biletele sunt disponibile pe site-ul Teatrului Național din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.