O nouă expoziție în cadrul proiectului despre istoria asociației „Pietatea Bănățeană”

O nouă expoziție în cadrul proiectului despre istoria asociației „Pietatea Bănățeană”

0
DISTRIBUIȚI

Expoziția artistei Renée Renard, „Laboratoarele Memoriei: Asociația Pietatea Bănățeană” va fi vernisată astăzi, 9 septembrie, și mâine, între orele 10:00 și 17:00, la sediul asociației Pietatea Bănățeană din bulevardul Revoluției 1989 și va putea fi vizitată între 11 septembrie și 11 octombrie, de luni până vineri, între orele 9:00 – 11:00 și 15:00 – 17:00.

După ce în prima etapă a proiectului, lansat în luna februarie 2023, a fost realizată o selecție, prelucrare și prezentare artistică a unor documente de arhivă relevante pentru istoria de aproape un secol a asociației, înființată în anul 1929, a urmat un dialog cu membrii asociației, care, împreună cu Renée Renard, preocupată de peste zece ani de subiecte legate de memorie și de istoria familiei, au ales fotografii semnificative din istoria lor personală de care își amintesc cu bucurie, precum ziua căsătoriei, nașterea copiilor, prima zi de școală, o reuniune de familie, momente cu colegii sau zile de concediu, reconstituind mici istorii locale integrate în permanentele schimbări ale societății, care și-au pus amprenta pe destinul fiecăruia.

Familia văzută de copii este rezultatul unui atelier de creație cu copii și tineri în care aceștia au învățat de la Renée Renard principiile realizării unui arbore genealogic al familiei și au lucrat cu fotografii primite de la părinți, bunici și străbunici.


Astfel s-a inițiat un dialog între generații, copiii fiind încurajați să afle mai multe despre istoria familiei, despre arborele lor genealogic. Grafica expoziției este realizată de Ciprian Chirileanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.