Mircea Nedelcu a lansat albumul „Nothing to lose” și pregătește o colaborare...

Mircea Nedelcu a lansat albumul „Nothing to lose” și pregătește o colaborare cu Aurel Dincă, fostul solist al trupei Krypton

0
DISTRIBUIȚI

Mircea Nedelcu, muzicianul timișorean care a activat de-a lungul vremurilor în formații ca Autostop sau Cargo, a lansat un dublu album care poartă numele de „Nothing to lose”, materialul discografic putând fi ascultat aici.

„«Nothing to lose» este un dublu album. Pe primul se regăsesc piese mai vechi de-ale mele care au fost refăcute, este un fel de best of. Pe cel de-al doilea disc se regăsesc melodiile realizate de mine în ultimii trei – patru ani, inclusiv cea care dă și titlul albumului, «Nothing to lose», care este o compoziție de-a mea din luna mai a acestui an. Ceea ce cânt eu s-ar putea încadra în melodic hard rock, și în viitorul apropiat discul va fi promovat și la câteva radiouri din țara noastră. E o carte de vizită de-a mea și se poate asculta pe Internet“, ne-a declarat artistul.

Pasiunea pentru muzică a lui Mircea Nedelcu s-a conturat încă de prin 1976, când s-a apucat de studiat chitară în anii liceului, singur, o treabă foarte grea la acea vreme fiindcă pe atunci nu existau prea multe cărți pe această temă și nici tutoriale, evident.


Prima trupă în care a activat în 1979 a purtat numele de Transit. În 1982 Mircea Nedelcu l-a cunoscut pe regretatul Adi Bărar, care l-a cooptat în formația Autostop, care s-a născut la rândul ei din fosta trupă numită Spectrum. „În 1982 la un eveniment derulat sub genericul PM6 la Casa Tineretului, m-a abordat Adi Bărar cu care făcusem liceul (avem aceeași vârstă) și m-a cooptat la trupa Autostop. În 1985 când am revenit din armată, Adi Bărar a format Cargo cu noii membri. Eu am intrat în trupa Elan, alături de Mircea Jebelean, Otto Schroder și Gery Schibinger. Formația a existat doar câteva luni, cea mai mare realizare fiind un concert la sala Olimpia sold-out, după care cei doi membri de origine germană au emigrat în Germania. Tot în 1985 am colaborat o perioadă cu Cargo, ei neavând solist după plecarea lui Leo Iorga, până la venirea lui Kempes, la audiția căruia am asistat“, și-a amintit Mircea Nedelcu.

Dincolo de activitatea sa în diverse proiecte muzicale, Mircea s-a implicat și în „spatele scenei“, având un studio de înregistrări și pregătește pentru viitorul apropiat o colaborare cu Aurel Dincă, fostul solist al trupei Krypton.

„Ne-am cunoscut în vara anului trecut și am colaborat la o piesă. Lui Aurel i-a plăcut foarte mult această colaborare și drept urmare am mai colaborat pentru câteva piese. Pe viitor vreau să cânt cu Aurel Dincă, avem în plan realizarea unui disc și a unui turneu“, a mai adăugat Mircea Nedelcu.

La sfârșitul lunii iulie, Mircea Nedelcu a fost invitatul special al unui episod din seria evenimentelor „Lost Music”, un proiect ce propune o recuperare a istoriei muzicii timișorene din decadele ’70, ’80, ’90 și 2000, printr-o serie de ateliere, concerte, podcast-uri și expoziții ce pun lumina pe oamenii, locurile și muzica acelor vremuri în strânsă relație cu orașul Timișoara. În cadrul episodului respectiv au fost prezenți Mimo Obradov și Emil Biebel, iar Mircea Nedelcu (Autostop) a exemplificat într-un set live muzica acelor vremuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.