„Rock pentru Revoluție” în Piața Victoriei și lansarea unui vinil special, la...

„Rock pentru Revoluție” în Piața Victoriei și lansarea unui vinil special, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
Formația RockING va susține un concert în Piața Victoriei

Miercuri 20 decembrie, va avea loc, în organizarea Casei de Cultură a Municipiului Timișoara, evenimentul „Rock pentru Revoluție” în Piața Victoriei, la fața locului urmând să concerteze Sonatic (de la ora 18), RockING (ora 19) și Rezident Ex (20).

Formația Sonatic a luat naştere în data de 10 decembrie 2005, dar a fost nevoie să mai treacă doi ani până când trupa s-a „sudat“ şi a început să susţină recitaluri în mod constant. Primul disc al trupei, lansat la sfârşitul anului 2014 conține nouă compoziții originale cu influențe diverse iar la acest concert va evolua în componența Bogdan Racz, Mihai Berdeiu, Cristian – Săftescu – Jescu, Radu Racz și Sorin Ghiniță.

Formația RockING a luat naștere acum mai bine de trei ani, cu ocazia Centenarului Universității Politehnica Timișoara.


Din grup fac parte Mircea Baniciu, Călin Pop, Tiberiu Bako, Valentin Potra, Teodor Pop și Octavian „Vita” Horvath, absolvenți celebri ai instituției de învățământ superior, fiecare având câte o carieră prestigioasă și venind cu câte un set de piese muzicale din grupurile în care activează sau a activat. Pe lângă ”zestrea” muzicală cu care au venit membrii RockING, ei au mai creat o piesă dedicată centenarului, intitulată ”O sută de ani”. Muzica semnată Călin Pop, versuri aparținând lui Robert Șerban, versuri adiționale – Octavian Horvath.

În ziua concertului, de la ora 13:30, la Rectoratul UPT va avea loc lansarea vinilului single cu „O sută de ani”. Editat în condiții grafice excelente, cu o copertă sugestivă având pe verso imaginea formației și componența – cu fiecare membru având specificată facultatea din cadrul UPT și anul absolvirii – acest disc reprezintă suportul exclusivist meritat de melodia dedicată UPT, de componența stelară care a realizat melodia. Vinilul și coperta au fost fabricate în Germania, după materialul audio și grafica furnizate de la Timișoara. Fața A este ocupată de melodia cântată vocal (de Mircea Baniciu, Călin Pop și Octavian Horvath) iar fața B conține varianta instrumentală a aceleiași compoziții. Discul este distribuit de UPT în scopuri promoționale, iar producătorul acestuia este Bogdan Puriș.

Formația Rezident Ex a susținut primul concert în data de 3 august 2012, în cadrul evenimentelor prilejuite de Ziua Timișoarei, iar de-a lungul anilor trupa a editat albumele „Alpha” și „Audio Doping”. Formula în care vor concerta mâine seară în Piața Victoriei este Tavi Iepan, Christian Podratzky, Ovidiu Ioncu „Kempes“, Matthias Lange şi Mark Cross.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.