Maia Sandu: „Ce vedem aici, la Timișoara, ce vedem în orașele europene,...

Maia Sandu: „Ce vedem aici, la Timișoara, ce vedem în orașele europene, vrem și pentru Republica Moldova”

1
DISTRIBUIȚI

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, a primit sâmbătă, în Sala Capitol, „Premiul Timișoara Pentru Valori Europene”, fiind prima laureată a distincției înființate de Primăria Timișoara pentru a onora „personalități recunoscute pe plan internațional care, cu determinare, curaj și creativitate, promovează sau apără valorile europene în interiorul și în afara Uniunii Europene”.

Din juriul care au desemnat câștigătoarea au făcut parte scriitorul Mircea Cărtărescu, ambasadoarea României la UNESCO Simona Miculescu, dirijorul Cristian Măcelaru, regizoarea de film Anca Miruna Lăzărescu, judecătoarea la Curtea Penală Internațională Iulia Motoc și scriitoarea Adriana Babeți.

În discursul de acceptare a distincției, Maia Sandu a vorbit despre drumul european al Republicii Moldova, despre războiul din Ucraina, dar și despre lucrurile pozitive pe care țara sa le poate învăța de la Timișoara.

„Primesc acest premiu ca pe un vot de încredere în capacitatea Republicii Moldova și a cetățenilor săi de a duce până la capăt lupta pentru libertate – o luptă dreaptă, legitimă și necesară pentru viitorul nostru și al întregului continent! Ce vedem aici, la Timișoara, ce vedem în orașele europene, vrem și pentru Republica Moldova. «Azi în Timișoara, mâine-n toată țara» – se scanda acum 34 de ani pe aceste străzi. Nivelul de trai pe care îl văd în orașul dumneavoastră, libertatea de gândire și exprimare, valorile europene – să ajungă de neînvins și aici, și în Moldova”, a spus Maia Sandu.

Primarul Timișoarei a apreciat în discursul său „umanitatea și bunul simț” arătate de președinta Republicii Moldova într-o lume în care politicienii devin tot mai vulgari și agresivi, considerând că Maia Sandu este un lider curajos în contextul european actual.

„Președinta Maia Sandu a crezut în aspirațiile europene ale Moldovei atunci când mulți le considerau utopice.


Cu o muncă incredibilă, determinare, curaj și un bun simț rar întâlnit în politică, luptă cu perseverență pentru a contura o cale europeană pentru Moldova”, a spus Dominic Fritz.

1 COMENTARIU

  1. „nivelul de trai pe care îl văd în orașul vostru, libertatea de exprimare vreau să devină valori de neînvins și în Republica Moldova”

    dap, in special libertatea de exprimare! sa fie aceeasi la noi ca la ei, nu? si este, pentru ca acest comentariu nu poate aparea pe anume site-uri gen t….ro

    dap, valori oiropene, libertate, democratie, simbol, destin oiropean, cale oiropeana, bunastare, fragil, principiu, propaganda, eroi…

    bullsh.t. bingo! si a castigat 30k oiro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.