Muzicienii care iubesc Timișoara: moment special la trecerea dintre ani, în Piața...

Muzicienii care iubesc Timișoara: moment special la trecerea dintre ani, în Piața Victoriei VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

În ultimele clipe ale anului de care ne-am despărțit recent, pe scena amplasată în Piața Victoriei din centrul orașului Timișoara, o serie de reprezentanți ai scenei muzicale locale au interpretat împreună piesa „Cei care iubim Timișoara”, din repertoriul trupei Pragu’ de sus. Momentul special a avut loc în cadrul spectacolului de Revelion organizat de Casa de Cultură a municipiului Timișoara, ce a inclus momente artistice cu Versus, Phaser, Blazzaj, The TM Groove, Dincolo de ziduri, Monokrom, Pragu’ de sus și The Motans.

„Întâmplarea a făcut să lansăm «Cei care iubim Timișoara» în 2023! Oficial, cântecul nu s-a regăsit printre miile de evenimente ale Capitalei Europene a Culturii. A fost bucuria noastră și a celor veniți la concertele «underground» Pragu’ de sus, adică organizate în regim propriu. Mai apoi, au remarcat piesa Radio România Actualități, Radio Timișoara (locul 8 în difuzările lor), alte radiouri locale sau din țară, fanii noștri sau diferiți ascultători ocazionali, turiști străini care ne-au trimis mesaje de apreciere și colegii noștri artiști timișoreni, care au convenit să încheiem seara cu «Cei care iubim Timișoara»! Și nu am încheiat doar seara, ci și anul 2023! Ultimul cântec al anului 2023 în Timișoara s-a cântat în Piața Victoriei, de către mai mulți artiști timișoreni, pentru toți cei care iubesc orașul de pe Bega! Mulțumim Casa de Cultură a Municipiului Timișoara pentru deschidere și pentru promovarea ideii! Mulțumim colegilor de scenă și vă mulțumim în primul rând vouă, celor din public, pentru sinceritatea pe care ne-o trimiteți înapoi de fiecare dată!”, a declarat solistul formației Pragu’ de sus, Călin Bârcean.

În cursul acestui an, membrii formației Pragu’ de sus au lansat melodia „Cei care iubim Timișoara”, cu un concert pe maul Begăi, la Porto Arte, loc unde muzicienii au fost întâmpinați de un public numeros și cald, rectalul fiind condimentat cu numeroase bisuri și aplauze prelungite.


Formația s-a născut în Timișoara în anul 2003, iar un an mai târziu a avut loc prima apariție publică. Cu trei ani în urmă, Pragu de Sus a lansat cel de-al șaselea album din carieră care poartă numele de Să nu urăști nimic.

„Impulsul l-au dat cei de la Casa de Cultură Timișoara, care doreau un final de an cu cât mai multe trupe timișorene pe scenă, cântând și manifestându-se ca o familie, ca niște frați de arme ai urbei. Originală și frumoasă idee, pentru că ne-am păstrat fiecare identitatea, dar am avut și momente cu invitați din celelalte trupe! A ieșit astfel la iveală spiritul rock, marele gen care ne definește pe toți, dincolo de subgenurile foarte diverse ale trupelor de pe afiș! Casa de Cultură a organizat două ședințe de lucru, cu toți artiștii la masă, iar acolo s-a stabilit de comun acord ordinea și cum vom încheia, având limită ora 00:00. «Cei care iubim Timișoara» s-a potrivit ca o mănușă, fiind nu doar cântecul de final, ci și deviza spectacolului nostru! Bineînțeles că au apărut momente inedite, fiecare trupă având câte un invitat surpriză din celelalte trupe! Florin Demea a cântat cu Dincolo de ziduri, Petre Ionuțescu cu Pragu’ de sus, iar la ultima piesă, i-am avut alături de noi pe Vali Potra (Blazzaj), (iar piesa a sunat demențial cu doi toboșari!), pe Carina (Phaser) și Johnny Kui (Dincolo de ziduri) cu vocile și pe Florin Mihoc cu numărătoarea inversă”, spune solistul formației Pragu’ de sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.