Poli Timişoara, cu internaţionalii Roti şi Codrea la avanpremiera filmului dedicat Generaţiei...

Poli Timişoara, cu internaţionalii Roti şi Codrea la avanpremiera filmului dedicat Generaţiei de Aur: „Emoţiile te copleşesc”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Politehnica Timişoara / Facebook

Ieri seară a avut loc avanpremiera de la Timişoara a filmului „Hai, România!”, peliculă-documentar a celei mai de succes naţionale „tricolore”. La eveniment a asistat aproape întreg clubul Politehnicii, atât băieţii, cât şi fetele care erau prea mici în anii ’90 pentru a se bucura de reuşitele lui Hagi sau Răducioiu, au fost la cinema alături de foştii internaţionali Iosif Rotariu şi Paul Codrea, implicaţi activ în viaţa alb-violeţilor.

Organizatorii, alături de Druckeria, l-au invitat şi pe Emeric Dembroschi, cel mai bun jucător român la Mondialul din 1970, totodată legendă a Politehnicii, dar din motive obiective acesta nu a putut ajunge la eveniment. Au fost, în schimb, pe lângă cei doi foşti internaţionali, majoritatea seniorilor lui Poli, dar şi mulţi juniori care compun prima echipă din Liga 3, cât şi garnitura fetelor, fruntaşe în elită alături de stafful condus de Mirel Albon.

Paul Codrea, care a evoluat în toate cele trei jocuri ale naţionalei la Euro 2008, le-a povestit elevilor săi cum momentul SUA 1994 l-a inspirat pe când copilărea la Ghiroda. „Pot să spun că am avut onoarea şi plăcerea să cresc cu Generaţia de Aur. Când a fost Campionatul Mondial din 94 eu aveam 13 ani. Ţin minte perfect meciurile, nopţile nedormite, căci meciurile erau la ore târzii. Meciul cu Columbia a fost la 2.30 noaptea. La meciul cu Argentina ştiu că eram la discoteca din sat … tot satul participa, toată lumea s-a uitat la meci, nu erau multe televizoare pe vremea aceea şi ne-am unit la un singur televizor şi am făcut galerie, chiar a fost frumos. Ţin minte toate momentele, şi băieţii care sunt în sală şi jucătorii mei să aprofundeze puţin subiectul, am văzut că mulţi sunt un pic deficitari, dar cred că trebuie să ne cunoaştem istoria. Să ştim că am avut odată valori foarte mari şi să fim mândri de asta. Şi să încercăm şi noi, nu ştiu peste cât timp, să ajungem măcar la un sfert din performanţele lor”, a spus Codrea.

Foto: Politehnica TImişoara Femina / Facebook

Fostul mijlocaş din Serie A a vizionat jocul alături de cel care i-a fost idol pe atunci, Iosif Rotariu, scouterul lui Poli.


„Bineînţeles, când ai idoli şi apoi joci cu ei, emoţiile te copleşesc, dar am avut ocazia să joc şi cu Roti, care mi-a fost şi primul antrenor la nivel de seniori şi chiar îi mulţumesc că mi-a dat multă încredere. Roti mi-a fost idol din anii 90, îl urmăream când juca la Steaua şi erau memorabile derby-urile Steaua – Dinamo. Suntem mândri că-l avem în club, că e aici şi toţi trebuie să-l apreciem un pic mai mult”, a punctat Paul Codrea.

La final obiectivul antrenorului Politehnicii pare că a fost atins, jucătorii mai tineri fiind şi ei absorbiţi de poveştile mai puţin cunoscute de unii dintre ei, când naţionala scotea la propriu oamenii în stradă. Filmul l-a bucurat şi pe marele Iosif Rotariu, integralist la Mondialul italian, când a devenit cunoscut ca cel care l-a blocat pe „zeul” Diego Maradona, mijlocaşul originar din Caraş a fost zărit în destule cadre.

În aceste zile avanpremiera filmului regizat de Claudiu Mitcu a rulat în mai multe oraşe în reţeaua Cinema City, care va rula fimul din 1 martie în toată ţara. El prezintă momentele de început ale Generaţiei de Aur, cu momentele Italia 90 şi aventura din Statele Unite, dar concentrându-se şi într-o serie de interviuri cu starurile naţionalei de atunci: Hagi, Petrescu, Dumitrescu, Răducioiu, Lupescu, Prunea sau Stelea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.