Spectacol de rock melancolic cu suișuri și coborâșuri alături de formația Riff...

Spectacol de rock melancolic cu suișuri și coborâșuri alături de formația Riff la Timișoara (video)

0
DISTRIBUIȚI

La fel ca și cariera trupei Riff, concertul legendarei formații sibiene din Timișoara susținut în incinta Teatrului de copii și tineret Merlin luni seara, a avut parte de suișuri și coborâșuri, iar după mai bine de două ore de spectacol, muzicienii s-au ales cu aplauze sincere din partea spectatorilor.

Indubitabil, ziua de luni seara nu e tocmai potrivită pentru un concert rock. Mai ales într-o sală de teatru cu scaune. Dincolo de aceste considerente, concertul „Riff – Acoustic Shock” a fost o seară plină de melancolie rock, în care spectatorii au avut parte de piese reorchestrate și povești multiple narate de liderul formației, Florin Grigoraș, cel care pe lângă activitatea de povestitor este și basistul trupei.

Pe parcursul celor două ore și un pic de spectacol, muzicienii le-au oferit celor prezenți o selecție de piese reorchestrate din mai multe perioade ale bogatei discografii a trupei și o serie de povești. Am aflat astfel că prin grija lui Remus Miron – nume cunoscut în rândul melomanilor autohtoni pentru faptul că în ultimi ani a „restaurat“ o serie de albume ale unor artiști autohtoni pe casete sau viniluri – va apărea în viitorul apropiat un album care va conține și o piesă a formației Sonic (care a repreezentat prima perioadă a trupei Riff în anii 70), amintiri inedite de la înregistările formației în studiouri sau din turneul din 2012 alături de celebra formație britanică Ten Years After și chiar și amănunte mai puțin știute despre spectacolul Cenușa Timpului, realizat de Riff împreună cu Teatrul de Balet din Sibiu.

La fața locului s-a ținut un moment de reculegere pentru Moni Bordeianu și s-au depănat amintiri și despre volumul de versuri Șoapte de vânt”, care este o selecție cu cele mai apreciate texte ale cântecelor scrise de Florin Grigoraș.

Alături de compozițiile interesante din bogata discografie Riff și-au găsit locul și câteva piese mai puțin emblematice, astfel încât spectacolul a avut parte și de momente mai puțin reușite.

Dincolo de spectacolul propriu – zis, seara a fost colorată cu câteva momente hazlii.


Chitaristul timișorean Mircea Bunea și-a uitat ochelarii undeva în backstage, astfel încât spectacolul a avut parte de o mică pauză neprevăzută. La una din piese, Florin Grigoraș a uitat textul, fiind nevoit să se consulte cu tobarul formației pentru bunul mers al lucrurilor. Aceste mici inadvertențe au fost primite cu căldură de public și au adăugat un plus de șarm serii.

La capitolul lucruri mai puțin plăcute, remarcăm lungimea recitalului. Cu siguranță, dacă spectacolul ar fi fost mai condensat, efectul ar fi fost altul. Un alt lucru mai puțin plăcut pentru spectatorii…mai corpolenți a fost faptul că la Teatrul Merlin scaunele sunt …pentru copii, astfel încât pentru unii a fost destul de incomod să stea pe scaun mai bine de două ore. Acustica sălii s-a dovedit a fi una de excepție și per ansamblu spectatorii care au asistat la această poveste acustică depănată de Riff au avut parte de o seară agreabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.