Aniversare în scena muzicală timișoreană. La mulți ani Petre Ionuțescu!

Aniversare în scena muzicală timișoreană. La mulți ani Petre Ionuțescu!

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Mircea Dragu

Artistul timișorean Petre Ionuțescu împlinește astăzi 48 de ani, ocazie cu care redacția Pressalert.ro îi urează un călduros „La Mulţi Ani!”

Născut pe 19 martie 1976, Petre Ionuţescu și-a făcut apariția într-o serie de întâmplări și happening-uri muzicale, printre care se numără Blazzaj, Alexandrina, Subcarpaţi, Negură Bunget, Thy Veils sau Makunouchi Bento. Născut la Lipova într-o familie în care trompeta era conform mărturiilor proprii „o jucărie“, artistul s-a înscris în 1990 la Liceul de Muzică Sabin Drăgoi din Arad și mai apoi a terminat Conservatorul din Timișoara. De numele său se leagă în 1996 apariția formației Funkin’le Free, care mai apoi a devenit Blazzaj.

Pe plan solo a devenit cunoscut datorită proiectului Trompetre, cu care a lansat în 2016 albumul „Maria Radna Live” ce conține șapte piese – compoziții originale, toate având ca punct de inspirație natura, într-o multitudine de manifestări.


În 2020, melomanii s-au putut bucura de apariția dublului vinil numit „ Petre Ionuțescu & Daniel Dorobanțu Alive at Gărâna Jazz Festival“ și în același an artistul a susținut un concert solo cu un colorit instrumental cât se poate de divers, pe un ponton plutitor din mijlocul lacului Trei Ape din comuna Brebu Nou, județul Caraș-Severin. Petre Ionuțescu a pus bazele primei ediții a festivalului JazzAr .

Recent, Trompetre, a lansat „Sound of Unirii”, o călătorie audio-vizuală de poveste ce trasează noi forme în structurile sufletului. Clipul reprezintă un fragment din cadrul evenimentului ce a avut loc anul trecut într-unul din balcoanele Casei Bruck din Timișoara, clădire monument cu expunere spre Piața Unirii. „Sound of Unirii” a fost un proiect colaborativ și interdisciplinar, coordonat de multi-instrumentistul Petre Ionuțescu, cu participarea artiștilor Marian Ștefan și Cristian Văduva, în scopul de a îmbina într-o simbioză perfectă, atât prin elemente tradiționale, cât și prin tehnici moderne, universurile complexe ale muzicii, artelor plastice și artelor vizuale. Evenimentul a făcut parte din Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și a fost finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.