Elevi din Timișoara, remarcați la Festivalul Internațional de Inginerie, Știință și Tehnologie...

Elevi din Timișoara, remarcați la Festivalul Internațional de Inginerie, Știință și Tehnologie din Tunisia

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a XV-a ediție a Festivalului Internațional de Inginerie, Știință și Tehnologie (STEM), organizat de Asociația Tunisiană pentru Viitorul Științei și Tehnicii, care s-a desfășurat între 22 și 28 martie la Mahdia Palace din Tunisia și la care au participat mai mult de 1.500 de competitori din 40 de țări din întreaga lume, cu peste 400 de proiecte, a adus echipei timișorene prezente pentru a doua oară consecutiv la această competiție, o nouă recunoaștere.

Echipa timișoreană, alcătuită din Bogdan Pandele, absolvent al Colegiului „C.D. Loga” și student în anul I la UPT, unde a fost admis fără examen, Adrian Scheușan, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” și David Pandele, elev în clasa a X-a la Colegiul „C.D. Loga”, însoțiți de prof. dr. Sandu Golcea, au participat, cu sprijinul UVT, la secțiunea inginerie, cu un sistem care orientează automat panourile fotovoltaice spre direcția maximă a intensității luminoase, urmărind deplasarea maximului luminos pe durata întregii zile, pentru a crește randamentul instalațiilor de acest tip, iar proiectul lor a fost răsplătit cu o mențiune. Criteriile de care s-a ținut seama în evaluarea proiectelor au fost precizia, originalitatea, obiectivele, prezentarea, munca de cercetare și evaluarea întregului proces.

STEM este unul din cele mai mari festivaluri internaționale de știință, cel mai mare din Africa și al doilea din lume, este dedicat elevilor și tinerilor între 14 și 24 de ani și cuprinde opt categorii: informatică, afaceri și științe sociale, fizică, fizica mediului înconjurător, viață și biologie, matematică, inginerie și multimedia.


În cele nouă zile ale festivalului, participanții au avut parte de un program bogat și divers: un tur istoric în țara gazdă și unul al capitalei, o vizită în orașul științei la Tunis, participarea la un congres internațional de STEAM, un atelier la care au participat profesori și studenți, un forum de inovație a „generației Z”, o vânătoare de comori și o noapte dedicată astronomiei și cu prilejul festivității de premiere, care a avut loc în seara zilei de 27 martie, o noapte culturală, iar publicul a avut ocazia de a studia exponatele concurenților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.