Primele contracte de finanțare pentru modernizarea unor microîntreprinderi din Timișoara și Arad,...

Primele contracte de finanțare pentru modernizarea unor microîntreprinderi din Timișoara și Arad, semnate la ADR Vest

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a semnat primele cinci contracte de finanțare a unor microîntreprinderi din Timișoara și Arad, care vor beneficia de finanțare prin Prioritatea 1 – Regiune inovatoare și competitivă.

Peste 1,66 milioane de lei, dintre care 877.000 lei fonduri nerambursabile, vor fi investiți în societatea timișoreană Palhause SRL, specializată în fabricarea mobilei, care își va dezvolta în acest fel capacitatea de producție existentă pentru operațiunile de prelucrare a plăcilor din pal și mdf. și va genera două noi locuri de muncă, iar societatea WerklandTools SRL din Lipova, specializată în industria prelucratoare, va beneficia de 1,5 milioane de lei, dintre care 889.000 lei valoare nerambursabilă, și își va extinde capacitatea de producție a pânzelor panglică, de circular și a fierăstraielor cu bandă la comandă și va crea un nou loc de muncă. Societatea Ami Trade din Timișoara, specializată în fabricarea componentelor electronice pentru calculatoare, va investi aproape 1,4 milioane de lei, dintre care 650.000 de lei fonduri nerambursabile, în achiziția unei noi linii de producție, mai performantă și cu un consum mai mic de energie, ceea ce permite crearea unui nou loc de muncă destinat activității operaționale, iar Codrea Medical Center SRL, societate timișoreană specializată în servicii de asistență stomatologică, va beneficia de o investiție de aproape 600.000 de lei, din care 386.000 lei fonduri nerambursabile, pentru achiziția de echipamente noi, performante, tehnologizate, care contribuie la reducerea consumului de energie.


Și aici va fi creat un nou loc de muncă. La Arad, societatea Start SRL își va moderniza biroul de arhitectură, prin achiziția de echipamente și software profesional și inovator, cu ajutorul unei investiții de aproape 470.000 de lei, dintre care 260.000 de lei fonduri nerambursabile, iar investiția va genera un nou loc de muncă. Conform contractelor de finanțare, toate cele cinci proiecte urmează să fie puse în practică până în primăvara anului viitor.

„Prin Programul Regional Vest, ne angajăm ferm să sprijinim dezvoltarea și inovarea în mediul privat din regiunea noastră. Investițiile în companiile locale nu numai că stimulează creșterea economică, dar și asigură că rămânem competitivi pe piața globală. Suntem mândri să vedem că aceste prime investiții vor contribui la crearea de locuri de muncă și la consolidarea poziției noastre în calitate de regiune inovatoare și competitivă”, consideră Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest.

Componenta destinată microîntreprinderilor din domeniile producției și serviciilor a beneficiat de un buget total de 36,33 milioane de euro, prin Programul Regional Vest. Totodată, IMM-urile din Regiunea Vest vor putea depune proiecte pentru fonduri totale de 41,25 milioane de euro, destinate IMM-urilor, în perioada 1 – 31 august 2024.

Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0256.491.923 sau la adresa de e-mail office@adrvest.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.