Șampanie din Cupa Regelui: TRIUMF pentru Timișoara Saracens în dauna ”zimbrilor” după...

Șampanie din Cupa Regelui: TRIUMF pentru Timișoara Saracens în dauna ”zimbrilor” după un final nebun de meci

0
DISTRIBUIȚI

rcm castiga cupa01_resize

Timișoara Saracens RCM a cucerit ediția inaugurală a Cupei Regelui după un meci nebun cu CSM Știința Baia Mare în această seară la București. Jody Rose a fost eroul bănățenilor după ce a inventat un drop goal pe finalul întâlnirii încheiate cu scorul de 24-22 (13-12).

Stadionul ”Arcul de Triumf” a fost scena unei noi bătălii finale între timișoreni și ”zimbrii”. Începutul a fost favorabil ”sarazinilor”. Conache a pus primele trei puncte pe tabelă din ”penalitate”, însă lupta avea să se dovedească, la fel ca în alte ocazii, una foarte strânsă. Luke Samoa a anulat avantajul bănățean peste opt minute. Tot el a ratat o nouă lovitură de pedeapsă la 3-3. Timișoara și-a văzut de joc și a reușit apoi primul eseu. După 20 de minute Ianuș a culcat balonul în pachetul de înaintare. În ciuda poziției centrale, Conache a ratat însă execuția. Avea să se revanșeze mai târziu după cele trei reușite consecutive ale lui Luke Samoa, printre care și o penalitate de la mare distanță, care au dus scorul la 9-8 pentru Baia Mare. În minutul 39 Saracens RCM reușea o acțiune de toată frumusețea prin Sefanaia, care i-a pasat lui Gabriel Conache după ce a fost contrat și, cel care nu a avut noroc la transformări, a punctat pentru 13-12. Rezultat care avea să se înregistreze și la pauză.

Prințul Jody

Repriza secundă avea să fie cu adevărat nebună. Conache a reușit, în fine, să înscrie și din penalitate, pentru 16-12, dar apoi a intrat în scenă același Samoa.


Dacă luptele crâncene de la nivelul gazonului nu le-au adus prea multe beneficii băimărenilor, principalul lor marcator a redus din diferență de la distanță și a reușit în minutul 73 eseul ”zimbrilor”. În prealabil Drenceanu a fost eliminat temporar. Tabela indica 22-16 pentru maramureșeni după transformarea aceluiași Luke Samoa. Dar lupta nu era gata. Ultimul eseu a venit târziu și, în mod frustrant, fără transformare. Ianuș a reușit să culce din nou balonul într-o grămadă de membre și mușchi din care cu greu se mai înțelegea cine era eroul. Ratarea lui Conache, la 21-22, părea să dea câștig de cauză celor de la Baia Mare. Finalul incadescent a făcut ca Timișoara Saracens să fie încrezătoare și, în ultimele momente de acțiune, Jody Rose s-a hotărât să dea ”la bețe” din acțiune. Un drop goal pentru 24-22 și pentru o seară încheiată fantastic pentru bănățeni. La reluare, tot RCM a fost echipa mai periculoasă, semn că învingătorii sunt cu adevărat merituoși și demni de premierea competiției susținute de Casa Regală.

Victoria timișoreană face ca scorul să devină (simbolic) 5-0 în duelurile finale cu Baia Mare din toate competițiile. Saracens RCM arată încă o dată că poate domina rugby-ul românesc chiar și cu numeroase absențe. Pentru bănățeni urmează concentrarea pe Cupa României, Superligă și jocurile din Europa.

Timișoara Saracens RCM: Conache, Fonovai, Sefanaia, Umaga, Moala, Rose, O’Donnell, Militaru, Sabău, Mariș, Lazăr, Drenceanu, Morrison, V. Rus (cpt.), Ianuș. Au mai intrat: Shennan, Gorcioaia, Halalilo, Neacșu.

CSM Știința Baia Mare:  Pristaviță, Bârdașu, S. Suciu,  Dănilă, Mtya, Morrell, C. Ene (cpt.), Ailenei, Shamkharadze, Samoa, Phillips, Diniș, Leiataua, Fakaosilea, Ratu Taniela. Au mai intrat: Moyake, Keeghan, Gorun, Alienei și Dico.

Foto (jos): Timișoara Saracens / Facebook

11988703_1124908957536856_4437779146092820539_n

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.