ASU Politehnica, în revenire, poate trece peste ”linie” cu o victorie în...

ASU Politehnica, în revenire, poate trece peste ”linie” cu o victorie în weekend. Cum văd timișorenii jocul ”de șase puncte” cu Unirea Tărlungeni

0
DISTRIBUIȚI
Sorin Brîndescu așteaptă prima victorie pe ”Știința” în B
Sorin Brîndescu așteaptă prima victorie pe ”Știința” în B

”Băieții în ghete” au șanse realiste să scape sâmbătă din zona retrogradării a Ligii a II-a. Pentru îndeplinirea obiectivului ASU Politehnica Timișoara trebuie să o învingă pe vecina de clasament Unirea Tărlungeni și să beneficieze de un pas strâmb al Baloteștiului. Ar fi scenariul perfect înainte de încleștarea cu UTA.

Victoria alb-violețiilor la Călărași a refăcut în mare parte moralul elevilor lui Sorin Brîndescu. Aceștia pot spera în weekend la depășirea unei alte borne importante, scăparea din ”zona roșie”. ”E un joc important pentru noi. Mai ales prin configurația clasamentului. Pe asta mizam la început, că vor veni meciuri teoretic mai accesibile, cu echipe care suferă ca și noi, pe acest considerent va fi o încărcătură mai mare, sperăm să câștigăm”, a spus tehnicianul lui ASU Poli.

Tărlungeniul, mutat la Ștefănești, are antrenor nou, în persoana lui Adrian Matei, sosit chiar după eșecul cu UTA (scor 2-4). ”Ne dă bătăi de cap, am văzut echipa lor, nu știu ce poate schimba antrenorul într-o săptămână, dar cu siguranță va veni cu o altă stare de spirit și ne va îngreuna situația noastră. Au o echipă cu jucători chiar experimentați, mă surprinde că nu au acumulat mai multe puncte. E o echipă preocupată să joace. Au și minusuri, vedem dacă reușim să le exploatăm”, a mai spus Brîndescu.

ASU Poli poate scăpa teoretic ușor de locul 18 și să ajungă până pe 15, loc salvator.


Are nevoie de o victorie directă cu Tărlungeni, dar și ca Baloteștiul să nu bată Călărașiul. În timp ce Metalul iese din calcule în weekend, deoarece stă. Bănățenii au doar un punct în minus față de contracandidatele directe. ”Ne-am făcut calcule, presiunea mai mare e că ne trebuie rezultate. Am acumulat puține puncte și acum nu ne permitem pași greșiți dacă vrem să rămânem în Liga a II-a”, a conchis Sorin Brîndescu. ASU Poli are tot lotul apt, însă doi jucători au acuzat mici dureri după jocul de școală de azi iar portarul Alin Constantinescu a revenit de puțină vreme la pregătire.

Gălan: ”Putem salva turul”

În asentimentul tehnicianului alb-violeților e și căpitanul Cristian Gălan. ”Toate meciurile care urmează acum sunt cu echipe care se bat la retrogradare, excepție cu UTA. Sper să iasă bine pentru noi, venim după două rezultate pe care le putem considera pozitive. Îl văd un meci de luptă, pentru că terenul nostru atât poate la ora actuală, ținând cont de vreme. Eu cred că putem câștiga. Îl pregătim ca pe toate jocurile de până acum. Fazele fixe pot decide, speră să ne iasă totul și să jucăm și noi în 11 oameni. Meciul lor cu UTA putea să fie mult mai strâns. Toate echipele sunt cam la același nivel și o fază poate face diferența. Sperăm să nu mai facem greșeli individuale”, a precizat Gălan.

Fundașul central spune că el și colegii săi privesc diferit B-ul după ultimele jocuri. ”Începem să ne revenim, să avem încredere și am realizat că nu ne depășește nivelul. Deși la început spuneam acest lucru. Tratăm fiecare joc la orgoliu. Pe noi nu ne avantaja Dan Păltinișanu, venind atât de puțin oameni nu simțeam publicul nostru precum pe Știința. Cred că am fi avut cel puțin șase puncte în plus dacă jucam tot pe Știința. Schimbarea antrenorului lor poate să fie în defavoarea noastră… Putem salva turul de campionat în următoarele meciuri și să avem o iarnă liniștită”, a concluzionat Cristian Gălan.

Partida ASU Politehnica Timișoara – Unirea Tărlungeni se dispută sâmbătă, de la ora 14.00, pe arena ”Știința”, în runda a 15-a a Ligii a II-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.