Cine decide preşedintele României – omul care minte că lucrează 17 ore...

Cine decide preşedintele României – omul care minte că lucrează 17 ore din 24

7
DISTRIBUIȚI

Unul dintre judecătorii Curţii Constituţionale, care va decide practic cine va fi preşedintele  României, a reuşit o dublă performanţă – să lucreze, conform actelor oficiale, 17 ore din 24 la stat şi să provoace un proces la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în care România riscă să plătească daune importante. Personajul – nimeni altul decât preşedintele Curţii Constituţionale, Ioan Vida. Pe lângă funcţia de la Curtea Constituţională, judecătorul Vida lucrează cu normă întreagă de opt ore şi la Universitatea de Vest din Timişoara. Deşi între cele două locuri de muncă sunt sute de kilometri distanţă, Vida este titular şi la catedra de Drept a universităţii de stat din oraşul de pe malurile Begăi. Pe lângă aceste două job-uri, preşedintele Curţii Constituţionale mai predă cu ora şi la SNSPA Bucureşti.

vida curte constitutionala

Ioan Vida a obligat Universitatea de Vest din Timişoara să-l angajeze ca profesor cu normă întreagă prin intermediul instanţei. Şeful Curţii Constituţionale a dat în judecată instituţia de învăţământ după ce i s-a comunicat că nu poate să fie decât profesor asociat.


Din această postură Vida nu ar mai fi avut posibilitatea să fie conducător de doctorat. Argumentele Universităţii de Vest cu privire la depăşirea normei maxime de 48 de ore pe săptămână au fost respinse de instanţă pe motiv că „nu se poate ajunge la situaţia imaginată de recurentă” deoarece „există posibilitatea conceperii unui program de lucru săptămânal inegal”.  Sentinţa Curţii de Apel Timişoara, prin care i s-a dat dreptate şefului Curţii Constituţionale, este practic copiată după o altă decizie dată anterior într-un proces în care reclamant era Mircea Criste, fostul procuror general al României. După primirea sentinţei, Vida a semnat contractul cu universitatea din Timişoara, completând „de acord, cu respectarea condiţiilor legale”.  Din  cauza sentinţelor identice în cazurile Criste şi Vida, Universitatea de Vest Timişoara a depus o plângere la CEDO împotriva României în care reclamă faptul că i s-a încălcat dreptul la un proces echitabil. de asemenea, a solicitat daune de peste 45.000 de euro. La această oră, plângerea  este înregistrată la CEDO şi se aşteaptă decizia curţii europene în desfăşurarea următoarelor etape ale procesului.

Deşi este singurul angajat la stat din România, care are două nouă norme întregi la instituţii publice, Ioan Vida nu are nici o problemă cu acest statut. Cea mai bună dovadă – şi-a început activitatea în noul an universitar la Timişoara fără probleme, chiar dacă presa a semnalat încă din vară incredibila sa situaţie. 

 

 

7 COMENTARII

  1. Voi timisoreni ainteti frati cu aradenii,chiar si cu conflictele sportive,dar nu ma asteptam sa fie votat Basescu la voi la Timisoara,la noi il are pe finus-o Falca,dar cu D’om profesor,aveti dreptate,…oricum iasa Basescu,aia dau verdict pentru el,ar trebui sa luam atitudine,..

  2. Lasa ca un astfel de magnat ne v-a mai freca nervii vreo 3-5 ani,dupa aceea urmeaza ani de pensie…care sa speram ca nu vor mai fi.Si uite asa mai castiga Romania niste bani la buger dupa moartea lui Moflea de la Curtea Constitutionala. Le urez un sinngur lucru…
    Să vă PI_Săm in Cur SENZUAL

  3. nu contest ca este indamisibil asa ceva dar, : „daune importante” ?? 45000 euro sunt daune importante pentru romania? dar milioanele de euroi intrati in buzunarele lui nuti nu sunt daune importante?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.