Fiul primarului Ciuhandu, proiectantul noii hale a fabricii de cauciucuri Continental

Fiul primarului Ciuhandu, proiectantul noii hale a fabricii de cauciucuri Continental

8
DISTRIBUIȚI

Familia primarului Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, este implicată direct în realizarea unui proiect contestat – extinderea capacităţii Gheorghe Ciuhandu pistol pde producţie a fabricii de cauciucuri Continental. Pe site-ul municipalităţii a fost publicat  pentru consultare, conform tion.ro,  Planul Urbanistic de Detaliu „construire hală de producţie, birouri”, pe strada Siemens nr. 1, aflază în Calea Buziaşului, având ca beneficiar SC Continental Automotive Romania SRL . Proiectul a fost realizat SC MG Building Design SRL, şeful de proiect fiind chiar arhitectul George Ciuhandu, fiul primarului Timişoarei şi unul dintre acţionarii firmei. Conform documentelor publicate pe site-ul Primăriei Timişoara, suprafaţa construită la sol va creşte de la 14528 mp la 50777 mp, iar suprafaţa desfăşurată de la 21421 mp la 101555mp. Dacă suprafaţa construită creşte, în schimb spaţiile verzi scad de la 9494 mp la minim 3626 mp.


Noua construcţie va avea patru etaje. Organizarea unei dezbateri publice pe marginea acestui proiect se va face dacă reprezentanţii Primăriei Timişoara vor considera că motivele din cererile scrise, care trebuie adresate arhitectului şef până în 13 septembrie, sunt întemeiate.

Interesant este faptul că primarul Gheorghe Ciuhandu este unul dintre cei mai vehemenţi apărători ai fabricii de anvelope. După ce peste 1100 de locatari din zona fabricii Continental de la Pădurea Verde au semnat o petiţie în care reclamau poluarea, Ciuhandu i-a acuzat public de faptul că sunt manipulaţi de persoane care au interese imobiliare în zonă şi care doresc scoaterea fabricii în afara oraşului. De altfel, acest proiect nu este primul realizat de firma lui Ciuhandu Jr. pentru concernul german. Proiectul pentru hala Contitech, ridicată în parcul industrial Freidorf al primăriei, a fost realizat, conform Bănăţeanul, de aceiaşi firmă MG Building Design. De-a lungul mandatelor primarului Ciuhandu, firma fiului său a încheiat contracte cu mai multe firme care au primit de la municipalitate undă verde în oraşul de pe malurile Begăi. Ba mai mult, primarul Ciuhandu a reuşit în numai două săptămâni să treacă o hotărâre de consiliu local prin care firmei fiului i se dădea posibilitatea, în dispreţul legii, să construiască blocuri în zonele de case ale Timişoarei .

8 COMENTARII

 1. nici un primar comunist si nici un alt primar de dupa revolutie n-a facut si gandit pt.timisoara ca Domnul Primar Ciuhandu . este fara doar si poate cel mai bun primar din toate timpurile.Si-ajertfit sanatatea cariera si familia pentru binele acestui oras. Va intra in istorie.Propun realizarea unei statui a domnului Ciuhandu in locul mizeriei aceleia de lucrari din fata catedralei, sau in fata teatrului national. Traiasca domnul Primar si partidul national taranist crestin si democrat , cel mai curat si cinstit partid din istoria romaniei.

 2. se treiasca dom Primare ! ura!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ieste omul provident pentru banat si timisoara.
  sei facem statue monument in parcvu poporului in locu lu stauia sodatului sovetic!

 3. Inteleg foarte bine ironia celor doi comentatori de mai sus! Pana cand ne vom lasa manipulati de o familie care conduce orasul dupa bunul plac umplandu-si buzunarele pe spatele sanatatii noastre!!!! Chiar nu putem lua atitudine? Vrem sa avem copii sanatosi sau vrem sa ii ucidem cu buna stiinta?
  S-a facut vorbire pe tema uzinei Continental din zona UMT, avem un precedent, chiar nu vrem sa-l vedem!!!!!

  OAMENI BUNI, TREZITI-VA!!!!!!!!

 4. ȘTIREA E FOARTE BUNĂ ȘI OPORTUNĂ.
  În plus față de cele expuse în articol ar mai fi și altele, de exemplu ,,calmatoarele” și stâlpișorii de pe carosabil plătiți cu bani grei de Primărie din buzunarul nostru către …
  Știe Primarul Ciuhandu cât de poluat este orașul de ,,cinci stele” sau cât a crescut mortalitatea de cancer de când ocupă aceaastă funcție ?
  Probabil că știe dar nu-i pasă de viața cetățenilor ci doar de bani.
  El nu respiră fumul de ,, Continental” dar respiră des aerul curat din Germania!

 5. mai documentati-va un pic inainte de a publica ceva … nu e vorba de de fabrica de cauciucuri. Continental mai produce si alte chestii in Timisoara, probabil da mai bine la titlu asa tinand cont de scandalurile din jurul fabricii de cauciucuri.

 6. Stii si tu cum e Bogdane, o data ce te-ai ars sufli si-n iaurt. Iar la acest individ sufli de doua ori. Dar nu asta e neaparat ideea ci faptul ca, in sfarsit, isi are oamenii lui si la Directia Urbanism. Sa nu uitam ca fiul n-a mai bagat pe MGBulding, ca altfel a tot bagat prin diverse firme, nicio documentatie de urbanism din 2007 de cand cu PUD-ul de pe Slavici

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.