EXCLUSIV Maşina unui investigator din dosarul „lotul 140 şpagă”, vandalizată. Vezi ce...

EXCLUSIV Maşina unui investigator din dosarul „lotul 140 şpagă”, vandalizată. Vezi ce face şeful „Anticorupţiei” din Timiş

0
DISTRIBUIȚI

A început războiul din umbră în dosarul şpăgilor de la vămile din Stamora Moraviţa şi Naidăş înstrumentat de DNA, în care până investigator dga 1 pacum au fost puse sub acuzare 140 de persoane, din care 91 au fost arestate sub acuzaţiile de luare de mită în formă continuată şi aderare la un grup infracţional organizat. Pe lângă o acţiune de compromitere publică a poliţiştilor de frontieră care şi-au asumat responsabilitatea de a fi investigatori cu identitate reală în dosarul DNA, s-a trecut şi la „mesaje” mult mai directe. Maşina unuia dintre cei care a avut curajul de a fi contra sistemului mafiot instituit în vămile de la graniţa cu Serbia a fost vandalizată. Cauciucurile de pe faţă au fost tăiate, iar caroseria zgâriată în mai multe locuri.

Ancheta continuă în dosarul „lotului 140 şpagă” continuă, chiar dacă, în mod paradoxal, structura locală a DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Timiş – a fost ocolită, nefiind implicată de DNA în ancheta acestui dosar.


Principalul motiv a fost frica de a nu exista scurgeri de informaţii, în condiţiile în care această structură nu a instrumentat, în ultimii ani, nici un dosar de mită, deşi şpăgarii colcăiau prin vămi. În mod cu totul întâmplător, şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Timiş, comisarul şef  Sorin Hârşovescu, era în concediu în ziua când colegii săi de la structura centrală a DGA goleau vămile de poliţiştii de frontieră şi vameşii şpăgari. După această acţiune în propria-i curte, Hârşovescu vrea să dispară discret din zonă, depunându-şi candidatura pentru şefia Poliţiei Municipiului Drobeta Turnu. Comisarul şef Hârşovescu a declarat pentru PRESSALERT.ro că ” am participat într-un anumit fel la acţiunea DNA, dar nu vă pot spune în care. Într-adevăr, eram în concediu, dar am fost în Timişoara. M-am înscris la concurs, dar acesta este în desfăşurare. Vreau să mă întorc la Mehedinţi din motive personale”. Nu este singurul şef de structură judeţeană a DGA care face o astfel de mişcare – comisarul şef  Aristotel Bărăitaru, zis „Muică”, a lăsat şefia serviciului Mehedinţi a DGA pentru a reveni adjunct pe linie de  logistică la Inspectoratul Poliţiei de Frontieră Timiş, după ce l-a condus în 2007 – 2008.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.