EXCLUSIV Vameşii de la Jimbolia, campionii notelor maxime la testarea profesională. Vezi...

EXCLUSIV Vameşii de la Jimbolia, campionii notelor maxime la testarea profesională. Vezi explicaţia şefului acestora

10
DISTRIBUIȚI

Examenul scris pe care l-au dat, ieri, vameşii din Regionala Vamală Timişoara şi Craiova pentru testarea profesională a înregistrat o situaţie extrem de interesantă – din cei 127 de candidaţi nu mai puţin de 20 au luat punctajul maxim -100. Fruntaşi au fost vameşii de la punctul de trecere a frontierei Jimbolia, singurul care a scăpat de tsunami-ul antişpagă al DNA. De aici, nu mai puţin de nouă inspectori au rezolvat la perfecţiune testele. O altă situaţie unicat pentru testările scrise a fost aceea că nu mai puţin de trei candidaţi de pe listă în ordine alfabetică au obţinut punctajul maxim – Cean Lucian, fost şef al vămii Moraviţa şi finul lui Gabriel Moldovan, care este finul deputatului PD-L Gheorghe Ciobanu, Chincea Ion, coleg la vama aeroportului Timişoara cu Cean şi Chira Emil, inspector la vama Jimbolia.


Surpriza cea mai mare a fost faptul că Leonid Băltăreţu, cumnatul deputatului Ciobanu, care până acum a fost şef echipaje mobile,  a luat doar 12 puncte la examenul pentru funcţia de şef serviciu.

Şeful vămii Jimbolia, Florin Văleanu, care îl are ca şi naş de cununie pe Vasile Marica, liderul Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX,  a declarat pentru PRESSALERT.ro că „şi pentru mine a fost surpriză, dar pentru că doar atâţia colegi au luat punctajul maxim. Chiar şi-au văzut de treabă şi aici nu a fost nici un fel de problemă. Aţi văzut că nu au fost nimic. Noi ne vedem de treabă, vămuim. Avnd o activitate mai mare pe importuri şi cunoştinţele colegilor sunt mai bune. Nu am fost implicat sub nici o formă în acest concurs. Nu ştiu de unde a apărut această speculaţie cu notele şi faptul că Vasile Marica este naşul meu. Nu are nici o legătură. Noi avem activitate aici”. Toţi cei declaraţi admişi la proba scrisă vor susţine şi un examen oral.

10 COMENTARII

  1. Si SAVU VASILE caruia Liderul Marica a fost nas anul trecut pe vremea asta la nunta ficei sale ia ghiciti ce nota a luat ??. Da Antonescu Ariadne , Bobo pt cunoscuti , lidera de sindicat a lui Cean Lucian cam cat aluat ???

  2. Intrebati.l pe Valean ce legatura exista intre notele lui Savu Vasile , ANTONESCU Ariadne , lidera de sindicat la aeroport si Marica liderul suprem .LA ASA SISTEM ASA LIDERI, DE 10!

  3. Deci, lista cu candidatii declarati admisi (respinsi) se poate vedea aici : http://www.customs.ro/UserFiles/timisoara_final2.pdf

    Practic a fost o epurare pe criterii finaciare, cei care au fost in gratiile inginerului mecanic agricol Moldovan Gabriel, casatorit cu fata unui general de jandarmi Rujoi, au „reusit” iar ceilalti (ne-cotizanti, sau persoane inutile) au fost „respinsi”

    La vama Aeroport Timisoara Bradea Florin (expert vamal, vames vechi, toba de carte) a „cazut”. De remarcat faptul ca in urma cu citiva ani a avut „tupeul” sa candideze pe acelasi post de sef de vama cu olteanul Cracanoiu Emil (actual sef la Vama Timisoara, implicat in mai multe scandaluri de spaga vamala). Pentru a-l impiedeca sa ai o nota mai mare ca si Crakanoiu la „oral” , a fost pus sa relateze continutul ” Dispozitii Tranzitorii” din Codul Vamal…

    Blanaru Ioan, sef de tura la Aeroportul Timisoara, a fost si el declarat respins. Blanaru era unul din cei mai bine pregatiti profesionisti (ne-spagari) ai Vamii Timisoara, alaturi de Bradea.
    Desigur, eminenta „cenusie” a Aeroportului, baronul Coblisch von Lenauheim (crescator de vaci si fara studii superioare) care ocupa „etern” postul de sef adjunct de vama, alaturi de eternul Jebeleanu au hotarit ca acestia doi sint…dispensabili
    Practic, sistemul vamal a aratat inca odata ca singurul criteriu de mentinere in functie este cotizatia, linguseala, turnatoria si…relatiile

  4. La Vama Jimbolia a fost „sacrificata” Mlekov Ana, concubina vamesului de renume (fost politist, ca si Crakanoiu Emil) Budeanu Dumitru.
    Aceasta Mlekov (Laptareasa, in limba sirba) are oricum un dosar penal instrumentat de DIICOT pentru….3 tiruri cu tigari care au trecut pe la Vama Jimbolia si….la Lugoj au fost oprite de ofiteri de politie, deci oricum nu mai putea face multi pureci in vama Jimbolia.

    De apreciat e ca Nelu (IOAN) Chincea, un spagar notoriu implicat in mai multe scandaluri la Aeroportul Timisoara (2005, soldat cu vizita lui Blnculescu , controale, etc, scandal aplanat, desigur, desi consului Italiei la Timisoara depusese plingere la prefect, etc, alaturi de Ana Cumpanasoiu) a reusit la examen. Chincea motoare nu are nimic in comun cu legislatia vamala. Apropiat al lui Moldovean Gabriel , evident a reusit la acest examen (epurare pe criterii finaciare si de relatii)

    Desigur, au cazut timisorenii in favoarea nadlacanilor (fosti vamesi la Nadlac, cu putere financiara mult mai mare ca a celor din Timis) alde Romica Nicoara, Ogodescu. De remarcat ca toti, dar absolut toti aradenii au luat examenele….Desigur, „pe bune”

    Doru Dumitrasciuc, care acum citiva ani a fost numit de Blesinar sef la Vama Moravita, brusc, nu mai promoveaza un examen….Desi era pregatit, si, cindva a promovat examenul de sef de vama.

    Din pacate, inca odata sistemul corupt al Vamii Romane si ANAF a dovedit care sunt adevaratel criterii de promovare.

    Oameni pregatiti si cu experienta, oameni care cunosc Codul Vamal in amanunt ca si Bradea Florin, Blanaru Ioan (interesant, ambii sefi de tura la vama Aeroport,care ocupau acele functii datorita cunostintelor profesionale), sunt „respinsi” iar spagari ca si Chincea, admisi. Desigur, Chincea Motoare va deveni sef de tura si se va mindri cu aceasta reusita, eventual si un nadlacan bun cotizant va ocupa celalalt post de sef de tura ramas vacant….

    Penibil „concurs” Organizat de oameni fara demnitate si lipsiti total de cinste si corectitudine, alde Coblisch von Lenauheim (crescator de vaci si fara studii superioare) …si altii, la fel de „valabili”

  5. Ogodescu de la Vama Moraviata (impicat si el intr-o actiune a politiei cind a fost gasit cu tigari in casa de la Foeni) a fost si el „repins” (sacrificat) Practic linguseala nu l-a ajutat sa ramina la sursa de euroi. Octavian Gherman (ginerele unuia din Fratii Petreus) a cazut si el in disgratie , desi apare intr-o poza alaturi de Moldoveanu Gabriel la sediul PNL, poza care nu l-a ajutat se pare , deoarece Moldoveanu (interlocutor in numeroase inregistrari cu contrabandistii de tigari ca Juju, Omer Randkovici, etc) nu il avea la suflet.
    Practic au fost scosi din schema cei care oricum nu erau indispenasabili pentru bunul mers al contrabandei si spagii, iar cei din filiera Falconetii (Arad) sunt sefi in continuare, inclusiv la Echipajele Mobile care escorteaza transporturile de tigari de contrabanda. ANAF a dovedit inca odata ca profesioanlismul, cinstea, demnitatea, pregatirea profesioanala nu au nimic in comun cu ocuparea unor posturi de functionari publici intr-un stat UE, cu pretentii de intrare in Schengen. Din contra, spaga, relatiile sunt criteriile de promovare. Romania, incotro ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.