Timba învinsă de U Piteşti după un scandal lăsat cu două eliminări....

Timba învinsă de U Piteşti după un scandal lăsat cu două eliminări. Cine au fost protagoniştii GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-280103978">
timba pitesti 1 (13)
Timba a pierdut după ce a dominat începutul de meci cu U Piteşti Foto: Adrian Pîclişan

Timba a fost învinsă pe teren propriu marți seară de BCM U Pitești la scorul de 81-68, Ambele echipe au rămas fără doi jucători la începutul sfertului trei după ce piteșteanul Slobodan Popovic a vrut să îl lovească pe Jermont Horton, care la rândul său a ripostat. Meciul a fost unul strâns până la eliminarea celor doi jucători, mai ales că Horton a fost și în acest meci, ca în majoritatea de la sosirea sa la Timba, cel mai bun marcator. După primul sfert, ”urșii” conduceau cu 19-14. Dominarea gazdelor s-a menținut mare parte și din sfertul al doilea, iar după 16 minute de joc Timba avea un avantaj de 36-26. Până la pauză, piteștenii au preluat conducerea cu 38-36, iar sfertul trei a fost marcat de incidentul dintre cei doi baschetbaliști. După un minut de la reluarea jocului, arbitrii i-au trimis pe ceoi doi la vestiare, iar până atunci, Jermont Horton marcase deja 16 puncte și mai făcuse 6 recuperări. Fără unul dintre jucătorii de bază ai timișorenilor, oaspeții au început să preia conducerea din ce în ce mai autoritar pe măsură ce timpul trecea. Înainte de ultimul sfert tabela arăta 52-63 şi din păcate galben-negrii nu au mai avut resurse să revină în ultimul sfert. Denham Brown a fost cel mai bun marcator la Timba, cu cu 24 de puncte, urmat de Horton cu 16 și Huckaby, cu 10 puncte. De la Pitești cei mai buni marcatori au fost Calotă, 15 puncte, Jones, 14 puncte, Gennie, 13 punctte și Bratic, 12 puncte.

Bogdan Murărescu a spus după meci că eliminarea lui Horton a decis rezultatul și i-a reproșat elevului său că a răspuns atacului lui Popovic. ”În foarte măsură a contat eliminarea lui Horton, până atunci a marcat 16 puncte și apoi punctele nu le-am mai regăsit pe tabelă de la nimeni. Pentru noi Horton e mult mai important decât pentru Popovic pentru Pitești. Nu a știut să reacționeze, putea lua doar un antisportiv și jocul să continue. Dacă aveam ceva creier, dar e mai greu. E păcat pentru că am începtu bine și am controlat prima repriză, pe finalul sfertului am pierdut câteva mingi după care ei au reușit să înscrie câteva contraatacuri. Cred că dacă jucam în continuare cu Horton aveam o șansă mai mare”, a declarat Bogdan Murărescu.

Și antrenorul Tudor Cotescu l-a criticat pe jucătorul său pentru gestul lipsit de sportivitate de la final. ”E o victorie importantă pentru noi, Timba a venit după un meci foarte bun la Oradea, astăzi au jucat cu o intensitate deosebită, au fost foarte agresivi în apărare. Pentru noi a fost un meci foarte greu, noi nu trecem prin cea mai bună perioadă. Rezultatul mă bucură, calitatea jocului nostru nu la cel mai înalt nivel. E sfârșit de campionat, fiecare dintre echipe trebuie să își atingă anumite obiective, contactele fizice în baschet sunt tolerate deja de un timp și prin urmare apar tensiuni. Există presiune psihică, manifestările nu sunt normale, dar asemenea manifestări pot să apără oricând . În funcție de raportul arbitrilor, s-ar putea ca cei doi jucători să fie suspendați. Un asemenea comportament nu este tolerabil și noi vom lua măsuri în cadrul echipei nostre. Timba a jucat cu o mare agresivitate, noi am încercat să răspundem la fel și, din păcate, apar asemenea momente”, a declarat Tudor Costescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.