ASU Politehnica detronează Sebişul după un start ENTUZIASMANT pe ”Știința”. Incident lăsat...

ASU Politehnica detronează Sebişul după un start ENTUZIASMANT pe ”Știința”. Incident lăsat cu eliminări în repriza secundă GALERIE FOTO & VIDEO

4
DISTRIBUIȚI

ASU Poli Sebis (48)

ASU Poli a revenit pe tronul C4 după duelul direct cu echipa care se afla pe locul 1 înaintea rundei a IX-a, Național Sebiș. Timișorenii s-au impus cu 3-1 după un început excelent în care aveau 2-0 după 12 minute de joc. Victoria a fost însă obținută și cu sacrificii, alb-violeții având mulți jucători suspendați și din cauza unui mic scandal cu arădenii în repriza a doua.

Alb-violeții pregătiți de Sorin Brîndescu nici nu puteau visa la un început de joc mai bun ca cel de azi. După succesul categoric de la Hunedoara, ASU Poli a început și derby-ul pentru locul 1 cu Sebiș într-o manieră entuziasmantă. În minutul 5 s-a modificat deja tabela. Tulcan preia în marginea careului mic cu adversar în spate și din întoarcere trimite spre poartă, mingea e deviată la colțul lung în plasa lui Păduraru. Oaspeții, cu mulți ex-timișeni în echipă, dar fără vedeta Velici, suspendat, au mai primit o lovitură peste șapte minute. De această dată Ghinescu își face numărul în fața careului și șutează pe jos, mingea lovește stâlpul din dreapta și intră în poartă din spatele portarului. La 2-0 gazdele, mulțumite, au făcut ușor pasul înapoi, altfel. Pe acest fond Sebișul a trimis câteva șuturi total neinspirate, ca la buturile de rugby.

Arădenii puteau reveni în joc în partea secundă, mai întâi Burtic scoate senzațional capul lui Susan în minutul 47, apoi a picat și golul oaspeților. După cinci minute de presiune un ex-timișorean, Cherecheș, reușește să devieze cu capul în plasă. Arădenii nu s-au bucurat însă mult de reușită căci la faza următoare ASU Poli a restabilit diferența la două goluri. Bilia se înalță la lovitura de colț executată de Ghinescu, trimite cu capul, Păduraru respinge, dar tot fundașul bănățenilor înscrie cu talpa. La 3-1 are loc și cel mai urât moment al partidei. La o lovitură liberă acordată oaspeților după o oră de joc izbucnește un adevărat scandal pe teren, cu ambele echipe aproape de o încăierare generală. Burtic și Rosenblum au văzut ”galben”, dar Rebenciuc, de la gazde, și Mihuța, încă un jucător crescut la Banatul – de la oaspeți, au fost eliminați pentru loviturile aplicate. Birău, de pe margine, a văzut și el cartonaș galben. Spiritele s-au calmat greu, dar după acest moment a înghețat și tabela în ciuda strădaniilor oaspeților de a mai scutura plasa lui Burtic.

Chiar și fără căpitanul Gălan, aflat în concediu, ASU Poli și-a păstrat cadența și a reușit al treilea succes cu 3-1 în acest sezon. De această dată victoria e echivalentă cu revenirea pe locul 1 chiar în fața Sebișului, care rămâne la două puncte în spate (19) și cu un meci în plus disputat. Victoria de azi a avut însă și costurile ei, timișorenii nu se vor putea baza în duelul cu Performanța Ighiu pe cel puțin patru jucători (Rebenciuc, Vucea, Birău și Marin, cu toții suspendați).

ASU Politehnica Timișoara: Burtic (cpt.) – Contescu, Bilia, Stefanovici, Damian – M. Marin, Rebenciuc, Giuricici (75′ D. Codrea), Ghinescu (57′ Țugui) – Tulcan (79′ Vucea), Bădăuță (69′ M. Stancu). Antrenor: Sorin Brîndescu.

Național Sebiș: Păduraru – Rosenblum (cpt.),Stupu, Neacșu, Cherecheș – C. Călin (90′ Stoian), Susan, Avramescu, Mihuța – Unguru (70′ Lazea), R. Rus (90’+5 Stegaru). Antrenor: Călin Cojocaru.

Și-au prezentat viitorul

Înainte de meciul seniorilor din C.


ASU Poli și-a prezentat grupele de copii și juniori. Puștii născuți în 2003 și pregătiți de Iulian Prodana au disputat cu această ocazie și un meci amical împotriva echipei similare a Academiei Bambi din Zrenjanin. Jocul s-a încheiat cu rezultatul de 1-1.

Galeria anticipează un duel cu ACS Poli în B

Suporterii alb-violeți au fost din nou la înălțime azi pe arena ”Știința”. Fanii au afișat și un mesaj anti-Ion Iliescu, dar nu au uitat într-unul din cântecele lor noi de formația din Liga I. ”Recașule ale, ale / Ne vedem la anul în B!”, au strigat o parte a ultrașilor.


4 COMENTARII

  1. Aceasta armata de mercenari numita galerie ar trebui sa inteleaga in sfirsit ca asu este o caricaatura de echipa tinuta in viata doar pentru a da posibilitate unor frustrati sa isi refuleze instinctele animalice.

  2. Aceasta armata de mercenari numita galerie ar trebui sa stie ca asu este o caricatura de echipa tinuta in vitrina pentru a da posibilitate unor frustrati sa isi manifeste instinctele animalice.

  3. La vremea respectiva tov. florescu ( trecut si prin Timisoara) era cenzorul sef al presei romanesti. Sunt curios cine este urmasul lui la aceasta publicatie.

  4. Toți frustrați din oraș sant pe Stinta ,un ras de echipa ,toți care au fost excluși din alte părți se regăsesc la ASU un club de 2 lei format din amatori ,o echipa făcută de Serban ca sa joace si Fiusu fotbal ca la o echipa adevarata nu juca niciodată si preluată de Herzog si Boncea si cică asta este Poli sa fim serioși niște retarzi……

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.